По искане на прокуратурата започват обстойни проверки по трасето на

...
По искане на прокуратурата започват обстойни проверки по трасето на
Коментари Харесай

Шишков: По искане на прокуратурата започват проверки по трасето на магистрала Хемус

По искане на прокуратурата стартират обстойни инспекции по трасето на автомагистрала " Хемус ". Това съобщи в Благоевград министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков, който  инспектира на място почналите през вчерашния ден действия по подсилване на свлачището преди новия тунел " Железница " на автомагистрала " Струма ", съобщи БНР. До месец май ще има  дефинитивно определен вид за трасето на автомагистралата в Кресненското дефиле, увери той. 

До началото на лятото  свлачището преди тунел " Железница ", което спря строителните дейности  на автомагистрала " Струма " преди три години, ще бъде укрепено посредством създаване на полутунел, който ще коства спомагателни 80 милиона лв., съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков, който инспектира на  място  строителните действия:

" На процедура няма да влизаме в свлачището. Ще укрепваме на процедура преди директно до автомагистралата и ще се направи в действителност този полутунел ".

Всички условия за запазване на околната среда  при построяването на автомагистралата в Кресненското дефиле ще бъдат спазени и до май месец ще има определен вид на трасето:

" Все още не е приключил дефинитивно процедурата по ограниченията за Оценка на въздействието върху околната среда, тъй че сега, в който приключи, ще можем да разясняваме изрично. Имаме подготвеност за няколко разновидността на трасето според от това какво ще потвърдят ограниченията за отбраната на околната среда. Всички разновидности се обследват. Очаквам може би доникъде на април месец да приключим с дефинитивно с тези ограничения ".

Регионалният министър Иван Шишков разгласи и за продължаващите инспекции по автомагистрала Хемус, само че този път предоставени от държавното обвиняване:

" Прокуратурата сега се интересува съществено. И на процедура е упълномощила инспекция през  2000 квадратни метра, което съставлява през към 250 метра инспекции на този сектор от " Хемус " и сега се прави към този момент инспекция по наставление на прокуратурата ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР