По искане на Окръжна прокуратура – Варна 26-годишният Даниел И.,

...
По искане на Окръжна прокуратура – Варна 26-годишният Даниел И.,
Коментари Харесай

26-годишният нарко фермер от Варна остава в аереста

По искане на Окръжна прокуратура – Варна 26-годишният Даниел И., притеглен като обвинен за държане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции и за развъждане на такива, остава в ареста. Мъжът е упрекнат за закононарушения по член 354а, алинея 1 и по член 354в, ал.1 от Наказателен кодекс. Той е престъпно проявен и осъждан, като действията са осъществени от него в изпитателния период по предишно наказание за същото закононарушение.

Младият мъж беше арестуван на 26 юни 2023 година. В хода на следствието против него е открито, че Д.И. е наел апартамент в централната част на града и е. При осъщественото претършуване и изземване, в жилището са открити 50 растения от рода на конопа, в друг етап на напредък, напоителни системи, вентилатори, лампи, торове, палатки.

За осъществените закононарушения, Наказателен кодекс планува наказване до 8 години затвор и санкция до 20 000 лв..

С разпореждане на наблюдаващия случая прокурор полицейското задържане на 26-годишният мъж беше удължено за период до 72 часа, с оглед довеждането му пред съда за установяване на мярка за неотклонение. Днес съдът почете настояването на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на Окръжен съд – Варна предстои на въззивна инспекция от Апелативния съд в града.

Даниел И. е престъпно проявен и осъждан, като действията са осъществени от него в изпитателния период по предишно наказание за същото закононарушение. Той има присъда от 8 юни предходната година, с която му е било наложено наказване от 2 години „ отнемане от независимост “, като изтърпяването на наказването е било отсрочено с 4 година изпитателен период.

Според държавното обвиняване, осъществяването на същото по тип закононарушение в изпитателния период сочи незаконната непримиримост на 26-годишния мъж и неналичието на предпочитание у него да поправи държанието си. Реален бил и риска той да направи опит да се укрие, защото при вероятно ново наказание, той ще би трябвало да изтърпи дейно и присъдата си от 2022 година.

Пред съда отбраната му не оспори събраните досега доказателства, които сочат че точно Даниел И. е създател на закононарушенията, за които е упрекнат. По делото е налице контракт, в който обвиненият е посочен като наемател на жилището, в който е открита оранжерията. Съдът беше помолен да дефинира втората по тежест мярка – „ домакински арест “.

След като изслуша страните и прегледа събраните материали, съдът реши, че са налице всички изискуеми предпоставки за установяване на най-тежката мярка за неотклонение. Налице са доказателства, от които да се направи обосновано съмнение, че Даниел И. е съпричастен към повдигнатите му обвинявания. Освен това действията са тежки умишлени закононарушения, за които се планува наказване „ отнемане от независимост “ и се характеризират с висока социална заплаха. За съдът не е незначителен и фактът, че действията са били осъществени от 26-годишния юноша в изпитателния период на предходно наказание, заради заплахата лицето да извърши закононарушение съдът счете за действителна. Поради изложените, Варненският областен съд дефинира мярка за неотклонение„ задържане под стража “ по отношение на Даниел И.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР