По инициатива на вицепремиера по климатични политики и министър на

...
По инициатива на вицепремиера по климатични политики и министър на
Коментари Харесай

Сандов събира експерти във Варна, обсъждат чистотата и безопасността на Черно море заради войната в Украйна

По самодейност на вицепремиера по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов на 14 април от 10:00 часа в Заседателната зала на Областна администрация – Варна ще се организира кръгла маса на тематика „ Чистотата и сигурността на Черно море в подтекста на военните дейности в Югоизточна Украйна “, оповестяват от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Варна за Moreto.net.

От страна на Министерството на околната среда и водите ще участват представители на Изпълнителната организация по околна среда, Националн институт по метеорология и хидрология, Регионалната ревизия по околна среда – Варна и Басейнова дирекция “Черноморски регион ”.

На срещата ще участват и представители на Българските военноморски сили, Гранична полиция – Варна, Институт по океанология към Българска академия на науките, Изпълнителна организация “Морска администрация ”, Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури, Държавно дружество “Пристанищна инфраструктура ”, а хазаин на кръглата маса ще бъде Областна администрация - Варна.

Ще бъде разисквана вероятността от идни опасности за българската акватория, както и опциите за предварителна защита, за мониторинг на положението, за продан на данни, за съгласуваност на дейностите и ръководство на заканите, свързани с чистотата и сигурността на Черно море в подтекста на нападателните военни дейности на Русия на територията на Украйна.

Инициативата на вицепремиера цели реализиране на по-добра предварителна подготовка, по-добра непрекъсната връзка сред институциите, както и дейно съдействие, при положение на нужда.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР