По инициатива на Висшия съдебен съвет, Окръжният съд в Силистра

...
По инициатива на Висшия съдебен съвет, Окръжният съд в Силистра
Коментари Харесай

Ден на отворените врати в Окръжния съд в Силистра

По самодейност на Висшия правосъден съвет, Окръжният съд в Силистра провежда през днешния ден Ден на отворените порти на тематика „ 30 години Конституция на Република България - господство на правото, демокрацията и отбраната на главните права “.

Една от главните цели е реализиране на по-добра осведоменост за работата на правосъдната система, повишение на правната просвета на жителите и подсилване на доверието на обществото в българското правораздаване.

Основният проблем за непознаването на правосъдната система у нас, че визията на хората се базира на американските филми, а там приказваме за напълно различен модел, съобщи Пламен Неделчев, ръководител на Окръжния съд в Силистра. Това води постоянно до неправилни мнения по адрес на българското правораздаване, счита още той.

" Установен нарушител там, хванат на мястото на престъплението или автотранспортно произшествие, блъснал някого или смъртен случай, съдът го пуснал, незабавно хората стартират да разясняват - по какъв начин може, ето там индивидът са го хванали на място, пък сте го пуснали. Хората не вършат разлика сред мярка за неотклонение и присъда, защото до момента в който трае правосъдният развой и няма действително постановена присъда всеки е почтен до доказване на противното. Но когато това се оповести хората споделят той индивидът е умъртвил там. Реално няма нищо общо с това да бъде наказан на затвор, защото към момента не е пристигнал този миг ".

В деня на отворените порти участваха възпитаници от няколко силистренски гимназии.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР