По инициатива на ПЕС на 1 май премиери, комисари, лидери

...
По инициатива на ПЕС на 1 май премиери, комисари, лидери
Коментари Харесай

Станишев, еврокомисари и леви лидери с призив за солидарност на 1 май


По самодейност на ПЕС на 1 май министър председатели, комисари, водачи и деятели застават дружно с работещите в борбата заработните места.

Левите са водещи в дебата за възобновяване от пандемията и в Деня на труда ще показват своите хрумвания за излизане от рецесията.

Европа и светът са краткотрайно затворени. Шествия в поддръжка на правото на труд и на изискванията, в които се работи, няма да има. Но борбата за тези полезности не е анулирана. Солидарност постоянно ще има.

Твърде дълго светът и изключително Европа ги смятаха за даденост. Но първо международната икономическа рецесия през 2009 година, а в този момент и пандемията от ковид, върнаха тази тематика в международния дневен ред и я сложиха директно след спасяването на човешки животи. Днес спасяването на стопански системи, страни, общества, на европейския план даже, зависи от труда, изискванията на работа, работната ръка, солидарността и справедливостта в публичния контракт сред хората, бизнеса и институциите.

Както всяка година, фамилията на европейските социалисти ще означи Деня на труда и на интернационалната работническа взаимност. Вместо обичайно проведените всеобщи мероприятия, в този момент социалистите и демократите ще се изправят дружно с работещите пред сложните въпроси за възобновяване след Коронавирус 19 и ще им предложат решения, гарантиращи труда, човешкото достолепие и оцеляването на цели общности, браншове и класи.

Как да се оправим със здравната рецесия?

Как да защитим работните места?

Как да предпазим демокрацията от авторитаризма?

По тези и други основни въпроси ще приказват президентът на ПЕС Сергей Станишев, Лука Визентини – общоприет секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите, министър председателите Педро Санчес – (Испания), Антонио Коща (Португалия), Стефан Льовен (Швеция), еврокомисарите Франс Тимерманс, Никола Шмит, Елиза Ферейра, Хелена Дали, Паоло Джентилони, Илва Йохансон, Марош Шефчович, Юта Урпилайнен и Жозеп Борел, както и ръководителят на Екологичен потенциал Давид Сасоли и водачът на групата на социалистите и демократите в Екологичен потенциал Ираче Гарсия.

Гледайте събитието онлайн в петък /1 май/ от 18 ч. на „ Facebook “ страницата на ПЕС: https://www.facebook.com/events/1088952914824471/

Можете да зададете въпрос или да споделите мнение във „ Facebook “ или като употребявате хаштага #MayTheFirst в „ Туитър “
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР