По инициатива на Министерството на туризма бе организирана работна среща

...
По инициатива на Министерството на туризма бе организирана работна среща
Коментари Харесай

ГВА: Към момента няма забрана за полети към съседните на Израел държави

По самодейност на Министерството на туризма бе проведена работна среща с представители на Министерството на външните работи (МВнР), Групово дело „ Гражданска въздухоплавателна администрация “ (ГВА) и туроператори по отношение на усложнената конюнктура в Близкия изток и изключителната динамичност на събитията в района.

По време на срещата бе разисквано евентуалното отражение върху сигурността и в оптимална степен сигурността, здравето и живота на българските жители, които възнамеряват пътувания към прилежащите на Израел страни.

В рамките на диалозите бяха прегледани разнообразни аспекти за динамичната конюнктура в страните, за които туроператорите имат готови туристически стратегии, както и бяха преценени особеностите на дестинациите и местата, в които се реализират пътуванията.

От ГВА уведомиха, че все още няма възбрана за полети и самолетните компании реализират своите пътувания . Програмите, проведени от туроператорите, имат опция да се осъществят. В момента са проведени групови пътувания с чартърни полети в това число и до курортите Шарм ел-Шейх и Хургада в Египет, които могат да продължат. Туроператорите и клиентите са в положение да работят съгласно подписаните сред тях контракти за пакетно туристическо пътешестване.

По време на срещата бе конкретизирано, че от своя страна Министерство на външните работи разгласява на уеб страницата на ведомството настояща информация за обстановката в света. Всеки, който демонстрира предпочитание за пътешестване, може да се осведоми и да вземе лично решение при посещаване на съответната туристическа дестинация.

На извършената среща участваха зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева, началникът на кабинета на Министерството на туризма Марияна Кордова, основният секретар на Министерството на туризма Мирослава Николова, основният шеф на Групово дело „ Гражданска въздухоплавателна администрация “ Анелия Маринова, шеф „ Ситуационен център “, Министерство на външните работи Тяна Димитрова и изпълнителният шеф на ЗД Евроинс АД Румяна Бетова. Туристическият отрасъл бе показан от „ Обединение Бъдеще за Туризма “, Асоциация на българските туроператори и туристически сътрудници, Сдружение Туризъм, както и компании, осъществяващи произлязъл туризъм.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР