По инициатива на министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов

...
По инициатива на министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов
Коментари Харесай

Икономическото министерство създава пряка връзка за контакт с чуждестранния бизнес

По самодейност на министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов към този момент действа директна връзка за връзка сред него и представителите на задграничния бизнес в България. Компаниите имат опция да показват своите проблеми и въпроси посредством особено основан канал в мобилно приложение или чрез е-поща, които се преглеждат от отрасловия министър в действен порядък.

Целта е да се сътвори по-ефективна и бърза връзка сред бизнеса и икономическия министър, което ще разреши директното му ангажиране с поставените тематики. „ Инициативата е още един механизъм за възстановяване на разговора и координацията с фирмите, които оперират у нас “, уточни министър Стоянов.

По думите му задграничните компании съставляват значима част от бизнеса в България. Инвестициите в България единствено от страните от Европейския съюз надвишават 38 милиарда евро. „ Целта ни е не просто да усилваме размерите на вложенията, само че и тяхната добавена стойност. Фокусираме старания да притеглим компании, които ще предложат и доста по-конкурентно възнаграждение на своите чиновници. За да се случи това обаче, е основно подобряването на бизнес средата, а опцията за директна връзка с изпълнителната власт е една добра причина за това “, акцентира още Никола Стоянов.

Припомняме, че през октомври м.г. министър Стоянов започва поредност от срещи във формат „ закуска с вложители “. На тях фирмите от чужбина в неофициална среда показват проблемите, които срещат в България, както и своите евентуални проекти за развиване. До момента към този момент са извършени серия от срещи с едни от най-големите търговски сътрудници на страната, включително Австрия, Германия, Италия, Франция, Съединени американски щати и други На извършените полемики фирмите и задграничните търговски камари се сплотиха към мнението, че разкриването на сходна директна връзка на контакт ще бъде мощен сигнал за тях. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР