По инициатива на кмета на община Ловеч Страцимир Петков вчера

...
По инициатива на кмета на община Ловеч Страцимир Петков вчера
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч се срещна с представители на „ЕРМ - Запад“

По самодейност на кмета на община Ловеч Страцимир Петков през вчерашния ден беше извършена работна среща с представители на управлението на „ ЕРМ Запад “ - Радослав Цветков - основен шеф „ Управление на активи “, Виктор Станчев – основен действен шеф, и Бойко Чавдаров – районен управител на активи. Участва и заместник-областният шеф на Ловеч Нели Читинова.

На срещата бяха разисквани зародилите повреди по електроразпределителната мрежа, свързани с изобилния снеговалеж от края на ноември. Мениджърите на сдружението показаха подхванатите ограничения за справяне с провокациите по отношение на усложнената метеорологична конюнктура. Посочени бяха аргументите за зародилите спешни обстановки, провокирани от мокрия сняг – счупени изолатори и стълбове, обледяване на проводниците, което провокира тяхното разкъсване в избрани сектори.

От „ ЕРМ Запад “ сложиха въпроса за мрежите на кабелните оператори, които също бяха наранени от влошената метеорологична конюнктура. Обясниха, че на сдружението се наложило да отклони екипи за премахване на повреди по тези мрежи, което е забавило работата по електроразпределителните уреди. Двете страни поеха ангажимент за поетапно решение на обстановката и отбягване на сходни проблеми в бъдеще.

Ръководството на „ ЕРМ Запад “ показа осъществяването на капиталовата стратегия на сдружението за 2023 година в община Ловеч. За годината са вложени 1.08 млн. лв., включително за реорганизация на мрежите 848 000 лв. и създаване на уреди приблизително напрежение 230 000 лв.. По-значимите обекти, които са осъществени през годината, са реорганизация на въздушен електропровод 20 kV „ Абланица “ от основна станция Водноелектрическа централа „ Камен хълм “, захранващ обитаемоте места в посока от Ловеч до село Микре, в което са вложени над 300 000 лв.. В реорганизация на мрежата ниско напрежение в селата Радювене, Горно Павликене и Пресяка са вложени над 50 000 лв..

На работната среща бяха обрисувани и плануваните вложения през 2024 година В реорганизация на мрежи ниско напрежение ще бъдат вложени 460 000 лв., в уреди приблизително напрежение 250 000 лв. и за присъединение на нови консуматори към 250 000 лв..

Сред главните планове е замяна на съществуваща кабелна линия 20 kV в гр. Ловеч от трафопост 183 до трафопост 193 и създаване на нова кабелна линия и нов трафопост на ул. „ Скобелевско шосе 1 “. Общата инвестиция е към 250 000 лв..

Мрежите ниско напрежение, които ще бъдат реконструирани, са: от трафопост 5 в село Деветаки, трафопост 2 и 3 в село Соколово, трафопост 2 в село Казачево, трафопост 5 в село Горно Павликене и трафопост 1 в село Гостиня за обща сума от 170 000 лв..

През 2024 година ще бъде осъществено пречистване на мрежите ниско напрежение от растителност в селата Слатина, Горно Павликене, Горан, Деветаки, Дъбрава, Владиня, Славяни, Пресяка, Стефаново и Сливек.

На срещата беше разисквано подобряването на връзката сред сдружението и виновните лица от общината и кметовете на обитаемоте места. За задачата „ ЕРМ Запад “ ще включи длъжностните лица във ВИП телефонната линия на „ Електрохолд “, с цел да се реализира бързо и навременно информиране.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР