По инициатива на кмета на Бургас Димитър Николов общинският кризисен

...
По инициатива на кмета на Бургас Димитър Николов общинският кризисен
Коментари Харесай

В Бургас се забраняват масовите събирания с участието на деца

По самодейност на кмета на Бургас Димитър Николов общинският спешен щаб организира първото си съвещание и набеляза ограничения за понижаване разпространяването на корона вирус .
Отлагат се всички културни мероприятия на територията на общината. Спортнитe събития ще се организират, само че без аудитория. Забраняват се всеобщите събирания с присъединяване на деца .
Започва осведомителна акция измежду пенсионерските клубове, където ще се изяснява на възрастните хора по какъв начин да се пазят от болест.
Големите търговски центрове и магазини се задължават да дезинфекцират потребителските пространства няколко пъти дневно, както и количките за извършване на покупки.
" Мерките са превантивни, няма съображение за суматоха и терзания. Трябва да се опитаме оптимално да съблюдаваме рекомендациите на националния спешен щаб и препоръките на лекарите, с цел да избегнем заплахата от болестта ", изясни след съвещанието кметът на града.

Ежедневно ще подлежат на стерилизация автогарите и билетният център на улица " Александровска ". Автобусите на градския превоз ще бъдат почиствани с препарати всяка вечер. Четири са машините за стерилизация, които се намират в РЗИ Бургас.
Липсата на медицински маски за еднократна приложимост ще бъде преодоляна след поръчка, която общината ще направи на профилирани компании за направа на маски от текстил.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР