По информация на българското посолство в Атина към момента няма

...
По информация на българското посолство в Атина към момента няма
Коментари Харесай

Няма данни за бедстващи българи при големия горски пожар в Гърция

По информация на българското посолство в Атина все още няма постъпила информация за наранени или бедстващи български жители в резултат на огромния горски пожар, който бушува в региона на Кинета, Атика, Гърция.

 Самолети, хеликоптери и пожарни коли гасят пожар в гора до Атина
Самолети, хеликоптери и пожарни коли гасят пожар в гора до Атина

Димът и пламъците са трансформирали в оранжево огромна част от небето над гръцка столица

От посолството оповестяват, че в региона на пожара има доста гъст пушек, което в допълнение усложнява обстановката в южната ни съседка.
В гасенето на огъня са се присъединили 60 огнеборци и 25 пожарни коли, четири самолета и два хеликоптера.
Гръцката пожарна работа поставя всички вероятни старания за ограничение на пожара. В битката с бедствието са се присъединили и въоръжените сили на страната.

Заради бедствието е затворен за придвижване пътният сектор Атина - Коринт от 39 до 57 км. Забранено е прекосяването и по остарелия път Атина - Коринт. Железопътният превоз в региона също е спрян.

 Задържаха българин за поредност пожари в Северна Гърция
Задържаха българин за поредност пожари в Северна Гърция

Опитвал да възпламени пожар по врем на мощни ветрове

Междувременно в Гърция е зародил и втори огромен пожар , осведомят от дипломатическата ни задача в Атина. Пожарът е избухнал в региона на Метохи, покрай град Ханя на остров Крит.

Поради усложнената конюнктура от Министерството на външните работи предлагат на българските жители, които пътуват или обитават в регионите на пожарите, да се осведомят авансово за настоящата обстановка. Препоръчително е всички жители да заобикалят засегнатите от огнената буря места и да съблюдават прецизно напътствията на локалните управляващи.

Посолството на Република България в Гърция е в непрекъснат контакт с гръцките управляващи и следи развиването на ситуацията.

 Жегите още веднъж пречат на туризма в Гърция
Жегите още веднъж пречат на туризма в Гърция

Акрополът и Дионисиевият спектакъл са затворени

Български жители, които желаят да получат настояща информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го създадат на телефоните на дипломатическата ни задача в Атина: +30 210 67 48 105, +30 210 67 48 106, +30 210 67 48 107.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР