По-голямата част от софиянците спазват правилата. Моето наблюдение е, че

...
По-голямата част от софиянците спазват правилата. Моето наблюдение е, че
Коментари Харесай

Фандъкова: Над 90% от софиянците спазват мерките срещу коронавируса и им благодаря за това

По-голямата част от софиянците съблюдават разпоредбите. Моето наблюдаване е, че над 90% от тях съблюдават разпоредбите и им благодаря от сърце за това. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова в изявление за предаването " Тази заран " по bTV.

" Заради останалия дребен %, рискът за всички е доста огромен. Затова контролът би трябвало да бъде извънредно сериозен. Всичко зависи от нас. Ако съблюдаваме разпоредбите, няма да има такива тежки забрани. Молбите ми към хората са две – търпеливо да изчакват на КПП-то на пазарите и да носят наложително маски ", моли тя.

Фандъкова акцентира, че Столична дирекция на вътрешните работи, с дребната поддръжка на Общинска полиция, са на терен непрестанно и наблюдават дали се съблюдават ограниченията в питателните магазини и другите обекти. По думите ѝ над 500 акта към този момент са формирани за разнообразни нарушавания във връзка със спазването на условията.

" Това ще продължи. Вече в парковете възбраните се съблюдават в огромна степен, само че в междублоковите пространства и кварталите към момента обстановката не е такава. Екипите и патрулите обикалят и там ", съобщи кметът на София.

Тя добави, че има засилено наличие на полицията в някои моменти в опасности региони. " Въпреки основаната организация за съблюдаване на ограниченията, видяхме скупчване на хора там и по тази причина бяха затворени пазарите. Всички служби и институции са гъвкави. Никой не желае да навреди нито на търговците, нито на клиентите, само че желаеме да запазим оптимално живота и здравето на хората и да дадем опция на лекарите да ни лекуват ", сподели още Фандъкова.

Тя уточни, че оферират няколко ограничения на бизнеса като цяло, включително и на производители на селскостопанска продукция, като една от тях е да не се заплащат наеми за времето, в което не са работили.

Относно актуализацията на бюджета на София поради изключителната обстановка, Фандъкова съобщи, че задачата ѝ е да се понижат разноските във всички сфери, в които е допустимо, без това да попречи на осъществяването на стратегическите обекти - метрото, секторите от вътрешните линии, връзките с околовръстния път и детските градини.

" На този стадий над 8 млн. лева предвиждаме да спестим от осъществяването на някои съществени поправки на улици - те са значими, само че не основни, както и 5 млн. от настоящите поправки ", уточни тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР