По-голямата част от предстоящите съкращенията ще бъдат в ГерманияАмериканският автомобилен

...
По-голямата част от предстоящите съкращенията ще бъдат в ГерманияАмериканският автомобилен
Коментари Харесай

Ford планира да съкрати хиляди работни места в Европа

По-голямата част от идните съкращенията ще бъдат в Германия

Американският авто гигантFord планува да редуцира 3200 чиновници, в границите на проекта си за редуциране на работни места. Както оповестява Bloomberg, това ще засегне европейските подразделения на компанията и е обвързвано с преориентиране към производството на електрически автомобили. Производството на електрически транспортни средства изисква доста по-малко труд, в сравнение с основаването на бензинови или дизелови коли, и надлежно и по-малко заети.

По-голямата част от идните съкращенията ще бъдат в Германия, като те ще обиден главно административния личен състав на компанията. Ford се пробва да откри метод по какъв начин да понижи разноските като цяло в компанията с 3 милиарда $, с цел да обезпечи нужното финансиране за производството на електрически коли, написа.

Същевременно се отбелязва, че автомобилостроителят към момента не е удостоверил публично информацията за съкращенията на работни места в Европа. Високопоставен представител на компанията е подчертал, че все още не са взети решения по този въпрос. Миналата година Ford редуцира към 3000 работни места в Съединени американски щати.

Припомня се, че Ford напусна съветския пазар през есента на 2022 година. Компанията продаде 49%-ия си дял в взаимно дружество с съветската автомобилна група " Солерс " на съветския сътрудник. При това обаче, американският авто колос има опция да изкупи назад своя дял, като опцията може да бъде осъществена в границите на пет години.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР