По-голямата част от мюсюлманите в Западна Европа се чувстват свързани

...
По-голямата част от мюсюлманите в Западна Европа се чувстват свързани
Коментари Харесай

Мюсюлманите в Западна Европа се чувстват свързани с държавата, в която живеят

По-голямата част от мюсюлманите в Западна Европа се усещат свързани с страната, в която живеят. Това демонстрират резултатите от проучването „ Религиозен мониторинг “ на фондация „ Бертелсман ", написа националният всекидневник Die Welt.
В Германия 96% от респондентите са удостоверили, че се усещат свързани със страната. Връзката на мюсюлманите във Франция е също толкоз мощ, а във Англия е малко по-ниска (89%).
В Австрия и Швейцария приблизително 59% от мюсюлманите се усещат „ доста свързани ", 35% са „ същински свързани “.
Различията сред страните са дребни, настояват създателите на проучването. Отговорите на представителите на другите генерации също не се разграничават – само във Франция първото потомство мюсюлмани се усещат по-свързани със страната, в сравнение с техните наследници.
В същото време огромно болшинство от мюсюлманите в Европа също се усещат свързани с страните, от които са мигрирали те самите, техните родители или баби и дядовци. Двойното национално възприятие е обикновено събитие измежду множеството мюсюлмани, пишат създателите на проучването.
" Във Франция смесените идентичности измежду мюсюлманите са изключително публикувани при 84% на 100 от тях. В Германия и Швейцария този дял е към три четвърти “. В Обединеното кралство този дял е малко по-нисък (68%), съобщи Фокус.
Изследователите от фондация „ Бертелсман " обобщават, че интеграцията на мюсюлманските имигранти в Германия и Европа реализира забележителен прогрес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР