По-голямата част от германците подкрепят идеята германското правителство да започне

...
По-голямата част от германците подкрепят идеята германското правителство да започне
Коментари Харесай

Повечето германци подкрепят отделянето на 2 процента от БВП за отбрана

По-голямата част от германците поддържат концепцията немското държавно управление да стартира да отделя най-малко 2 % от брутния вътрешен артикул (БВП) на страната за защита - ангажимент, стихотворец от страните от НАТО. Това демонстрира изследване на публичното мнение, оповестено през днешния ден - в навечерието на срещата на върха на алианса в Литва, съобщи ДПА.

Само 18 % от участниците в анкетата, извършена от социологическия институт " ЮГав " (YouGov) измежду над 2000 пълнолетни германци по поръчка на ДПА, са декларирали, че отделянето на подобен дял от Брутният вътрешен продукт за защита е прекалено много за тях.

45 % са за това Германия да отделя 2 % от Брутният вътрешен продукт за защита, а 21 % даже желаят още по-висок дял.

Правителството в Берлин си е сложило за цел всяка година да отделя по 2 % от Брутният вътрешен продукт за защита. Очаква се това ниво да бъде реализирано благодарение на специфичен фонд от 100 милиарда евро, който беше основан предходната година след съветската инвазия в Украйна.

Според оценките на НАТО немските разноски за защита през тази година ще съставляват 1,57 % от Брутният вътрешен продукт на страната.

Държавите от алианса се споразумяха още през 2014 година да стартират да отделят 2 % от Брутният вътрешен продукт за защита най-късно през 2024 година Освен Германия, още близо 20 страни не покриват това условие, отбелязва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР