По-голямата част от читателите на ДЕБАТИ.БГ не са съгласни България

...
По-голямата част от читателите на ДЕБАТИ.БГ не са съгласни България
Коментари Харесай

75% от читателите на ДЕБАТИ не са съгласни България да продава по-евтин ток на Северна Македония

По-голямата част от читателите на ДЕБАТИ.БГ не са съгласни България да продава по-евтин ток на Република Македония. Анкета, извършена в медията ни, демонстрира, че 75% от гласувалите не са съгласни с това, а единствено 25% са съгласни.

Задодохме въпроса, откакто министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи съобщи, че договарянията сред България и югоизточната ни съседка са завършили с резултат 3:1, в интерес на районен съд Македония.

„ Ние запазихме езика, започнахме договаряния за участие в Европейски Съюз и оставихме историческите въпроси отвън пътната карта. България получи смяна на Конституцията някъде по средата на процеса – след започването на договарянията “, сподели той.

В същото време обаче през уикенда – 17-18 септември, се организираха договаряния за продажба на електрическа енергия от България на Северна Македония. Работна група от Скопие беше на посещаване у нас. В нея участваха шефовете на македонските енергийни компании Васко Ковачевски и Орхан Муртезани, както и Виктор Андонов – консултант на премиера Димитър Ковачевски.

Между България и Северна Македония не беше реализирано съглашение, защото Скопие чака да купува от нас ток на цена, по-ниска с минимум 15% от тази на борсата.

75% от читателите ни не утвърждават това да се случи. 25% утвърждават. Никой от читателите ни не е декларирал, че няма мнение по въпроса.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР