По-големият бюджет, който Столична община залага за 2021 г., е

...
По-големият бюджет, който Столична община залага за 2021 г., е
Коментари Харесай

Елен Герджиков: По-големият бюджет за 2021 г. е резултат от добрата данъчна политика и от защитените европроекти

По-големият бюджет, който Столична община залага за 2021 година, е ненапълно неочакван, само че в действителност е резултат от положителната данъчна политика, от множеството привлечени пари от страната, както и от предпазените европейски планове. Това декларира в изявление за Българска телеграфна агенция ръководителят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.
Очаква се растеж на приходите във връзка с покупко-продажбите с недвижими парцели, защото се видя, че този бранш не е обиден от рецесията. Предвиждаме и повече доходи и от такса боклук за новите жилища и офиси, които се строят, показва Герджиков. Той е безапелационен, че няма да се усилват размерите на локалните налози и такси за столичани през 2021 година. "В миг на рецесия това би било извънредно несвоевременно. "
Герджиков дефинира миналата 2020 година като сложна и изпълнена с провокации освен за София и страната, само че и за целия свят.
Столичният общински съвет ще вземе заем от Европейската капиталова банка, с което ще бъде обезпечено финансиране за създаване и рехабилитация на основни за града пътни обекти. "Те би трябвало да бъдат приключени през идващите пет години ", споделя ръководителят на Столичния общински съвет. По думите му това са изчезнали на този стадий сектори от вътрешните кръгове на София, нови трамвайни трасета и реорганизация на съществуващи, както и създаване на първия стадий от Зеления кръг на София - общо 10 стратегически обекта, които ще трансформират транспортната скица на столицата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР