По две групи от детските градини Калина в Дупница и

...
По две групи от детските градини Калина в Дупница и
Коментари Харесай

Covid заразените деца и ученици в Кюстендилска област са само 6

По две групи от детските градини " Калина " в Дупница и " Св. Ана " в Сапарева баня са под карантина поради болни от Covid-19 деца. А в началното учебно заведение в кюстендилското село Раждавица се включиха заместващи учители, защото боледували от ковид преподаватели към момента не са се възстановили.

Заразените деца и възпитаници в Кюстендилска област са единствено 6, а контактните са 102, сподели началникът на РУО Мая Стойчева:

„ Тези 6 - деца или възпитаници са с позитивен тест, 102-ма са контактните, като единствено в „ Калина “ са 62 контактни. Педагогически личен състав - 8 с позитивен тест, 5 контакти и непедагогически - двама с позитивен тест и четири контактни.

В с. Раждавица са си на учебно заведение, те си оповестиха работно място за заместващи учители, тъй че да се обезпечи процесът на образование “.

Общо 25-ма са новодиагностицираните с Covid-19 в Кюстендилска област за миналото денонощие, оповестиха от Областния спешен щаб.

През последните седмици броят на новозаразените в община Дупница към този момент надвишава този в регионалния град Кюстендил и общината, отбелязва кореспондентът на БНР в района. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР