По думите на чешкия финансов министър Збинек Станюра комисията ще

...
По думите на чешкия финансов министър Збинек Станюра комисията ще
Коментари Харесай

ЕС реши ЕК да изтегли заем за Украйна в размер на 18 млрд. евро за 2023г.

По думите на чешкия финансов министър Збинек Станюра комисията ще бъде в положение от януари следващата година да стартира да изплаща на Киев суми по заема. Той добави, че в идващите дни може да се чака да бъдат преодолени пречките, които са свързани с Унгария. Те пречат за постигането на единомислещо решение за обезпечаването на финансовата поддръжка за Киев.

 

Министърът разясни, че Чешкото председателство на Съвета на Европейски Съюз преглежда в целокупност въпросите със заема за Киев и одобряването на разноските по унгарския проект за икономическо възобновяване от пандемията. Той разясни, че идната седмица се чака спомагателна оценка на Европейска комисия, от която зависи одобряването на разноските на Будапеща и постигането на единогласие за обезпечаване на помощта за Украйна.

 

Зам.-председателят на Европейска комисия Валдис Домбровскис посочи, че Киев може да получи средствата или посредством заем, който ще бъде изтеглен от Европейска комисия от интернационалните пазари, или от бюджета на Европейски Съюз. По неговите думи, без значение коя от двете благоприятни условия ще бъде приложена, Украйна ще получи средствата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР