По думите му казусът с възложените поръчки за строежа на

...
По думите му казусът с възложените поръчки за строежа на
Коментари Харесай

Стефан Янев: Подготвяме промени в Закона за обществените поръчки, засягащи ”ин хаус” процедурите

По думите му въпросът с предоставените поръчки за градежа на правите на Автомагистрала " Хемус ", които към момента нямат разрешителни, е освен легален, само че и честен.

Румен Радев няма директно вмешателство е ръководството на служебните кабинети, приключи Стефан Янев и добави, че двамата с президента постоянно беседват за обстановката в страната

Относно оправянето с пандемията задачата на служебното държавно управление е да се резервира действието на страната и в това време да не се стига до претоварване на лечебните заведения, с цел да могат нуждаещите се да получават съответно лекуване.

Обещах, че до момента в който съм министър председател няма да има локдаун и го съблюдавах, разяснява Янев. За " зеления документ " той сподели, че той е част от краткотрайните ограничения.

Според Янев държавното управление се е справило със обстановката. Дневните данни към този момент демонстрират повече оздравели, в сравнение с болни, което значи, че наклонността върви към спад на заболеваемостта. Това съгласно Янев значи, че зеленият документ действа добре.

Той разяснява и злополуката на македонския рейс: " Държавата би трябвало да проверява нещастието на Автомагистрала " Струма " по най-хубавия метод, с цел да се извадят заключения и да се създадат поучения, които да ни предпазят от сходни произшествия в бъдеще време ", съобщи министър председателят.

Той прикани да се остави проверяващите, да си свършат работата и те да разясняват какви са аргументите и подобаващите ограничения, с цел да не допуснем сходен случай още веднъж.

По въпроса с случая в дома за възрастни хора в с. Рояк Стефан Янев увери, че страната ще помогне на хората от вкъщи.

След случая са разпоредени нови инспекции за пожароопасност и за обществените условия за действие на този вид заведения и цялостната им активност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР