По дрехите посрещат, твърди народната мъдрост и колкото и

...
 По дрехите посрещат, твърди народната мъдрост и колкото и
Коментари Харесай

По-щастливи ли сме, когато се чувстваме красиви

„ По облеклата посрещат ", твърди националната мъдрост и колкото и да не ни се желае, истината е една – облеклото приказва доста за нас. Хората имат доста разнообразни способи за изложение. Какво и по какъв начин носим, комбинираме и избираме да облечем, е сериозна поръчка за това кои и какви сме. По тематиката в детайли написа и разсъждава в блога си   – момиче, което дефинира себе си като цифров бродяга и човек на новото време и технологии.

В по-голямата си част западната просвета е фокусирана върху полезността и практичността. Това надалеч не значи, че всичко върху нас би трябвало да е сиво, елементарно за пране и бързосъхнещо, нали? Да обръщате внимание на това какво обличате и то да е значимо за вас надалеч не е незадълбочено и не е демонстрация единствено на суетност. И въпреки всичко – за какво да изглеждаме добре, е по този начин значимо?
 Демократична България: 23 авг 2022 | Ден откакто служебният енергиен министър разгласи, че договарянията с „ Газпром “ са неизбежни, „ Демократична...
Винаги имаме потребност от нещо ново, друго и свежо 

В това отношение има доста малко области, които са толкоз преносими като модата! В света на модата трендовете постоянно се трансформират. Всеки сезон носи нови цветове, текстури и стилове и има непрекъснат фокус върху новите материи. Те сами по себе си са тип ново прекарване, което неотменно носи наслада и наслаждение. Нещо повече – колкото повече научаваме за това по какъв начин да поддържаме  красив външен тип, фешън трендове и смели сбирки, толкоз повече подтикваме мозъка и натрупваме познания, даже и те да ви се костват маловажни.



Връзката сред цвят и настроение 

Всеки има потребност от нещо цветно и блестящо, даже и единствено под формата на аксесоар или интериорен подробност. Цветът ни въздейства по разнообразни начини  макар дребните самостоятелни разлики, в по-голямата си част споделяме сходни реакции към разнообразни нюанси.

Червеното подтиква буйните усеща, а оранжевото може да способства за възприятието ни за благоденствие. Жълтото предизвиква щастието и позитивността, зеленото е съразмерен цвят, а лилавото основава чувство за  грациозност и романтика. Така че, в случай че имате потребност от тласък, с цел да подобрите настроението си – забравете за дребната черна рокля и заложете на нещо блестящо и свежо!



Точно 7 секунди е времето, в границите на което хората си основават подсъзнателно мнение при среща с вас! Според някой проучвания това става даже доста по-бързо, в границите на една десета от секундата. Давате ли си сметка външния ви тип какъв брой определящ е тогава? „ Никога не можеш да бъдеш прекомерно облечен или прекомерно просветен “, съгласно Оскар Уайлд и опитът ни няма по какъв начин да оспори това.

Ако приемем, че модата е език без думи и че тя постоянно споделя нещо за вас, какво споделя вашето облекло на света?  Да намериш личния си жанр е мъчно, само че извънредно значимо. Както споделя моделът : „ Модата е това, коетодизайнерите ви оферират четири пъти в годината. А стилът е това, което избирате ”.

Как да се ориентирате в океана от препоръки, трендове и изкушаващи трендове?

Просто е – търсете това, което ви кара да се чувствате добре. Мислете за стила си като за вашето персонално обръщение към света и вижте по какъв начин полагането на малко повече грижи в облеклото ви кара да се чувствате по-щастливи, по-мощни и по-уверени в себе си. Модата е инструмент. Тя обаче е и мощен манипулатор, по тази причина внимавайте да не ви подведе.  Въпросът надалеч не е в това просто да изглеждате добре. Обличайте се по този начин, че да сте щастливи. Науката е съгласна, че изборът на дреха може да преобрази настроението ви.

 
               

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР