По-долу ще видите част от най-важните събития по света, които

...
Коментари Харесай

К: Свят | Конгресът на САЩ одобри бюджетния план за 3.5 трлн. долара, Байдън потвърди края на евакуацията от Афганистан до 31 август

По-долу ще видите част от най-важните събития по света, които има смисъл да бъдат следени.Най-важните политически и стопански вести от деня може да прочетете.Подбрани пазарни и бизнес вести -.
Конгресът на Съединени американски щати утвърди бюджетния проект на Байдън за 3.5 трлн. $ Какво се случи? Конгресът на Съединени американски щати утвърди бюджетния проект за 3.5 трлн. $, което задава курс към осъществяването на амбициозния стопански проект на президента Джо Байдън. Прокарването на законопроекта разрешава на демократите, които управляват и двете камари на Конгреса, да пристъпят към реализирането на основни политически оферти, а точно насочването на основни запаси към поддръжката на фамилиите, опазването на здравето и битката с климатичните промени. Планът бе утвърден от Камарата на представителите с 220 на 212 гласа, без републиканска поддръжка.

Защо това е значимо? " Прокарването на предложенията ще докара до невъобразим от 50 години насам законодателен прогрес ", съобщи ръководителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси. Планът на Байдън е ориентиран към основаването на работни места и подкрепянето на работещите фамилии. До огромна степен финансирането ще пристигна от увеличението на налозите за богатите и корпорациите. Белият дом удостовери, че американското евакуиране от Афганистан ще завърши до 31 август Какво се случи? Западните страни разполагат с по-малко от седмица за евакуирането на обезверените хора от летището в Кабул, откакто на срещата на Г-7 президентът на Съединени американски щати Джо Байдън отхвърли настояванията за удължение на крайния период от 31 август за изтеглянето на американските сили от Афганистан. Това решение бе проваляне за Англия, Франция и Германия, които упорстваха за закъснение на американското овакантяване, с цел да може актуалната всеобща евакуация да продължи. Сега опасенията са, че хиляди афганистанци, които желаят да избягат от талибаните, няма да съумеят да изоставен страната.

Защо това е значимо? Макар 31 август да е датата, до която последните бойци на Съединени американски щати ще си тръгнат от Афганистан, евакуацията на процедура би трябвало да завърши даже по-рано, което оставя доста малко време за превозването на хората от летището в Кабул. Талибаните ще бъдат удовлетворени, защото те към този момент предизвестиха, че евакуационният развой би трябвало да завърши до идващия вторник. Вчера те даже оповестиха, че афганистанците не би трябвало да отиват до летището или да пробват на изоставен страната.

Още значими вести от света в новите социологически изследвания единствено седмици преди изборите в Германия. Резултатите от проучването на Forsa са надлежно 23% и 22%.

откакто талибаните поеха контрола над страната. Това става дни, откакто Международният валутен фонд приключи заплащанията си към Афганистан.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР