По-долу ще видите част от най-важните събития по света, които

...
По-долу ще видите част от най-важните събития по света, които
Коментари Харесай

К: Свят | Инфлацията в еврозоната достигна рекорд; Шефът на Фед предупреди, че омикрон заплашва възстановяването на САЩ

По-долу ще видите част от най-важните събития по света, които има смисъл да бъдат следени.Подбор от събитията в България, които имат значение, може да прочетете.Най-важните бизнес вести -.
Инфлацията в еврозоната доближи рекордните 4.9% през ноември Какво се случи? Инфлацията в еврозоната се увеличи до 4.9% през ноември на годишна база, което е връх от основаването на единната валута. Това усилва натиска върху Европейската централна банка (ЕЦБ) да понижи програмата за тласъци. Очакванията на икономисти, интервюирани от Reuters, бяха за 4.5%. Поскъпването на силата с 27.4% по отношение на година по-рано е най-големият мотор на инфлацията във валутния съюз, която към този момент е надалеч над задачата на ЕЦБ от 2%.

Защо това е значимо? ЕЦБ се опита да овладее безпокойството от покачващите се цени, като няколко пъти съобщи, че доста еднократни фактори като покачващите се цени на силата и проблемите с веригата на доставки ще отпаднат през идната година. Има обаче сигнали, че управлението на финансовата институция се съмнява дали инфлацията ще спадне толкоз бързо, колкото са очаквали. През 2022 година проблемите може да продължат по-дълго от предстоящото, споделя Луис де Гиндос, вицепрезидент на ЕЦБ, в изявление за Les Echos, оповестено през днешния ден. В резултат има риск инфлацията да не спадне толкоз бързо и толкоз, колкото прогнозирахме, счита той. Шефът на Фед предизвести, че омикрон заплашва възобновяване на Съединени американски щати Какво се случи? Нарастващите случаи на COVID-19 и новият вид на вируса омикрон заплашват икономическото възобновяване и могат да изострят инфлационния напън. Това ще съобщи ръководителят на Федералния запас Джером Пауъл пред американския Конгрес по-късно през днешния ден съгласно оповестените бележки. Изслушването ще бъде дружно с това на финансовия министър Джанет Йелън. Пауъл ще каже също, че до момента в който потребителското търсене в страната остава интензивно и служащите се връщат към пазара на труда, компликациите с пандемията помрачават икономическите вероятности.

Защо това е значимо? Опасенията за по-голямо разпространяване на вируса биха могли да понижат желанието на хората да се върнат на работа присъствено, което ще забави напредъка на пазара на труда и ще усили спиранията във веригата на доставки, счита Пауъл. Джанет Йелън ще повтори предизвестията, като в същото време ще насърчи хората да се имунизират. Според нея неуспехът на Конгреса да увеличи лимита на дълга може също да се отрази на икономическото възобновяване. Американската стопанска система сега се бори с най-високите темпове на инфлация от към 30 години. Снимка на деня
Източник: Reuters Реклама
Точно в среднощ Барбадос публично се разгласи за република и към този момент не признава кралица Елизабет Втора за собствен държавен глава. По време на обилните тържества за отпразнуването на най-младата република в света певицата Риана бе оповестена за народен воин. Още значими вести от света Френският крайнодесен политически коментатор Ерик Земур удостовери, че ще се кандидатира за президент на изборите следващата година, на които Еманюел Макрон ще се бори за втори мандат. " Никой различен политик няма куража да избави страната от трагичната орис, която я чака ", споделя Земур във видеоклип, оповестен в обществените медии и излъчен по френската телевизия. може да преобрази крайнодясното пространство във Франция, в случай че той успее да измести Марин льо Пен.

Беларус разгласи идни взаимни военни учения с близкия си съдружник Русия на южната си граница с Украйна и упрекна НАТО, че струпва войски по границите й. Представители на Съединени американски щати, НАТО и Украйна споделят, че Русия е струпала войски наоколо до Украйна, което поражда.

Зелено - безвреден; жълто - пораждащ терзания на общо основание; алено - искрено стеснителен и изискващ подобаваща реакция. Така се готви китайската провинция Хънан да отбелязя публицистите в региона дружно с други хора, евентуален източник на безпокойствие , като непознати студенти и дами мигранти. Документи, до които е получила достъп английската BBC, сочат, че това е, при която лицата им ще бъдат сканирани, с цел да се откри към кой от трите цвята на светофара спадат.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР