По-долу ще видите част от най-важните събития по света, които

...
Коментари Харесай

К: Свят | ЕЦБ може да повиши очакванията за икономиката на еврозоната, експлозия избухна пред летището в Кабул

По-долу ще видите част от най-важните събития по света, които има смисъл да бъдат следени.Най-важните политически и стопански вести от деня може да прочетете.Подбрани пазарни и бизнес вести -.
Експлозия избухна пред летището в Кабул Какво се случи? Взрив е избухнал пред летището в Кабул, удостовери Пентагонът. Подробностите към момента не са ясни, само че има информация, че става въпрос за гибелен атентат, както и свидетелства за пукотевица в региона. Експлозията е станала до пропускателен пункт, охраняван от английски войски. По-рано Съединени американски щати посъветваха американските жители да не пътуват към летището от съображения за сигурност. Не бе конкретизирано от коя формация идва заплахата, само че преди няколко дни президентът Джо Байдън разгласи, че рискът е от офанзива на " Ислямска страна - провинция Хорасан " и това изисква ускорение на евакуацията. Същото предизвестие пристигна от Англия и Австралия. Лондон прикани хората да не вървят на летището и, " в случай че можете да напуснете Афганистан по различен метод, направете го неотложно ", въпреки талибаните да управляват всички граници.

Защо това е значимо? Експлозията идват в миг, когато множеството страни се готвят да приключат с евакуацията на свои жители и на помагали на обединението в Афганистан и на предходното държавно управление. Западът се изтегля от страната до 31 август и Съединени американски щати и Франция се готвят да приключат с извежданията на цивилни, а през днешния ден ще го създадат Белгия и Унгария. Преди малко френското посолство предизвести, че се чака нова детонация и прикани " афганистанските другари " да се отдалечат от летището.
Източник: Reuters
ЕЦБ може да увеличи упованията за стопанската система на еврозоната Какво се случи? Европейската централна банка може да ревизира нагоре макроикономическите си прогнози за еврозоната, съобщи вицепрезидентът Луис де Гиндос, като посочи, че това може да стане в идващите няколко дни. Според него " позитивните индикатори " за третото тримесечие на годината са разрешили ЕЦБ да промени своите прогнози. В същото време Южна Корея стана първата водеща азиатска стопанска система, която усили лихвените проценти. Очакванията са нарастванията да продължат, откакто институцията счита, че финансовите опасности са по-голяма опасност за стопанската система от новия пик на ковид. Управителят Лий Жу Йеол съобщи, че нарастването (първото от съвсем три години) от четвърт пункт до 0.75% към момента оставя лихвата в позиция за поддръжка на стопанската система.

Защо това е значимо? Икономическата агресия в еврозоната продължава да демонстрира огромна резистентност. Последните резултати от бизнес изследванията на организация Markit сочат, че огромна част от летния оптимизъм се резервира с наближаването на края на третото тримесечие. Тепърва обаче се чака да се усети разпространяването на Делта разновидността на вируса в страните от Европейски Съюз.

Още значими вести от света Президентите на Русия и Китай - Владимир Путин и Си Цзинпин , са провели диалог за усилване на съдействието си по отношение на Афганистан след изтеглянето на американските сили. В изказване на Кремъл се споделя, че двамата водачи са изразили подготвеност да работят взаимно по проблеми като тероризма и наркотрафика, свързани с Афганистан. Си Цзинпин, от своя страна, декларира, че ще следи дали талибаните са " отворени, умерени и могат да поддържат другарски връзки със съседите си ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР