По-добре по-късно, отколкото никога, нали така? Емил Василев преди 9

...
По-добре по-късно, отколкото никога, нали така? Емил Василев преди 9
Коментари Харесай

Wi-Fi 7 ще бъде окончателно одобрен през 2024 година – той ще е до 4,8 пъти по-бърз от Wi-Fi 6

По-добре по-късно, в сравнение с в никакъв случай, нали по този начин?

Емил Василев преди 9 секунди 2 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Маринов - 19:41 | 09.12.2023

Гугъл ще закрие още един от продуктите си през април идната година и това е значим сигнал

Изкуствен интелектЕмил Василев - 18:30 | 08.12.2023

20 специалности, които най-вероятно ще бъдат сменени от ИИ

ПрепоръчаноДаниел Десподов - 11:33 | 10.12.2023

Тайван си демонстрира зъбите: производителите на чипове се сблъскват с редица ограничавания

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Wi-Fi Alliance – организация с нестопанска цел, която има комерсиалната марка Wi-Fi разгласи, че новата спецификация Wi-Fi 7 ще бъде финализирана до края на първото тримесечие, което ще отвори вратите за приемане на новият стандарт Wi-Fi 7 в типов хардуер от бизнеса и предприятията.

„ Wi-Fi CERTIFIED 7, основан на технологията IEEE 802.11be, ще бъде разполагаем преди края на първото тримесечие на 2024 година. Устройствата с Wi-Fi 7 навлизат на пазара още през днешния ден, а Wi-Fi CERTIFIED 7 ще улесни международната оперативна съгласуемост и ще обезпечи усъвършенствана продуктивност на Wi-Fi в идната епоха на обвързваните устройства. “

заяви Wi-Fi Alliance

Wi-Fi 7 се обрисува да бъде огромно достижение в региона на безжичните връзки, като ще предлага скорости до 40 Gbit/s. Това би могло да го трансформира в мощна опция на обичайния кабелен Ethernet за множеството хора. Тези скорости се реализират благодарение на 3 честотни ленти: 2,40 GHz, 5 GHz и 6 GHz, като се употребява широчина на канала 320 MHz и 4096-QAM. Освен това Wi-Fi 7 надгражда започнатото от Wi-Fi 6 и Wi-Fi 6E, като включва функционалности като MU-MIMO и OFDMA за ускорение на връзките. Всичко това обезпечава до 4,8 пъти усъвършенстване на скоростта спрямо Wi-Fi 6.

Макар, че през днешния ден на пазара се оферират рутери и други устройства, поддържащи Wi-Fi 7, те следват по този начин наречената „ чернова “ на Wi-Fi 7. Това не ги прави по-лоши на потребителско равнище и множеството съществуващи устройства „ чернови “ ще поддържат цялостния стандарт след актуализация на фърмуера, само че за предприятията, пребиваващи в изцяло пренаселени офис здания, изцяло утвърдените устройства са наложителни, защото би трябвало да работят на доста характерни честоти.

Един от слуховете към новият стандарт е, че Wi-Fi Alliance го нарежда за AR/VR, което значи директни безжични връзки, които са сложни за реализиране в актуалната среда.

„ Wi-Fi 7 ще поддържа превъзходна съгласуваност за нововъзникващите случаи на приложимост с високи равнища на интерактивност и потапяне. Тъй като потребителското търсене на технологии с огромен потенциал и ниска инертност, като AR/VR/XR, калкулации в облак и промишлен IoT (интернет на нещата) нараства в другите пазарни сегменти, Wi-Fi 7 устройствата ще дават усъвършенствана продуктивност, даже в гъсто обитаеми среди в честотната лента 2,4 и 5 GHz. Държавите с достъп до 6 GHz ще изпитат цялостния обсег на несравнимата продуктивност на Wi-Fi 7. “

ласи друго изказване на Алианса
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР