„По-добре е пациентите да чакат в линейките, отколкото у дома

...
„По-добре е пациентите да чакат в линейките, отколкото у дома
Коментари Харесай

Сериозно издиша и първичната извънболнична помощ, твърди Станимир Хасърджиев

По-добре е пациентите да чакат в колите за спешна помощ, в сравнение с вкъщи си , само че неприятното е, че сега нашата здравна система е изправена пред един сериозен проблем, който имаме от години – това е организацията “. Това сподели пред БНР доктор Станимир Хасърджиев, ръководител на Националната пациентска организация.

„ Фактът, че всичко се прави ad hoc, значи по какъв начин години наред са подценявани такива проблеми като организацията. Превърнахме опазването на здравето в търговия и това е резултатът в този момент “, разяснява той.

Според Станимир Хасърджиев съществено издиша и първичната извънболнична помощ .

„ Държавата не сътвори условия да се обслужват огромен брой пациенти и то с съвременни платформи и способи за връзка с пациентите . Все отново е по-добре да имаш даже и електронна връзка с доктор, пред това да нямате никаква връзка със експерт . Защото огромна част от хората имат потребност единствено от консултация и ориентиране, даже от време на време усмиряване. Тук прилагаме способи отпреди 100 години за връзка с пациента . Няма електронно опазване на здравето и това ще бъде огромният проблем за в бъдеще. Хронично заболели пациенти обикалят за протоколи по лечебните заведения с заплаха да се заразят с вируса “, разяснява Хасърджиев.

Не е значимо какъв брой е профилирана болничното заведение за лекуване на Covid-19, а е значимо какъв брой в точния момент се стартира лекуването с верните способи ", акцентира още Станимир Хасърджиев.

По думите му към този момент няма сигнали за завеждане на каузи от пациенти по отношение на лекуването на ковид.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР