По-добре да имаме правителство и да се върви към спешни

...
По-добре да имаме правителство и да се върви към спешни
Коментари Харесай

ИТН ще връчи готовия мандат на президента утре

По-добре да имаме държавно управление и да се върви към незабавни промени в редица браншове и извънредно значим е Планът за възобновяване и резистентност, тъй като в случай че не бъде квалифициран както би трябвало, България е застрашена да не получи средства от Европейски Съюз. Така че е значимо при нас да има кабинет, само че решенията ще бъдат оповестени от политическите партии. Това съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание депутатът от " ИТН " Станислав Балабанов.

,,Ще забележим какво ще се случи в пленарната зала в деня на гласуването, тъй като позициите се трансформират всекидневно. Христо Иванов говореше, че гледаме в една посока, а на идващия ден излезе с декларация... на която не продължаваме да намираме отговора за какво. Представителите на " Демократична България " през вчерашния ден, въпреки че не бяха съответно от хората на Христо Иванов, а от другите обединения, за следващ път повториха, че се припокриват целите ни и че ще го разискват в тяхната група, тъй че чакаме от тях да пристигна решението``, добави той.

,,Ние ще си спазим Конституцията – имаме проектокабинет, поели сме тази отговорност. Този мач ще го играем до дъно, тъй като човек тежи толкоз, колкото тежи думата му``, сподели още Балабанов по отношение на проектокабинета.

" Министрите са такива, каквито са – с биографиите си, с професионализма си, с желанието си да свършат работа. Между другото се прави едно подстрекателство и желая да обърнете внимание на истината, тъй като тя в действителност е най-важна. Обърнете внимание на изказванията за плагиатство към господин Петър Илиев. Проверете какво се случва във Facebook профила на доцент Киселова, тъй като, доколкото разбирам, тя не е давала подобен вид изявление. Нека забележим първо какви са обстоятелствата, каква е истината и тогава да съдим. А и в случай че доцент Киселова имаше някакви искания във връзка с плагиатството, тя можеше да ги направи в законовия период ", изясни Балабанов.

,,Петър Илиев потвърди професионализма си още по време на референдума, когато водихме юридическите борби с всички, които желаеха да срутят този референдум, тъй че той е задоволително квалифициран кадър``, увери депутатът от " ИТН ".

,,Разчитаме на тяхната поддръжка до дъно (на Демократична България и ИБГНИ - б.р.), а какво ще създадат в пленарна зала зависи от тях. На база това, което ще създадат в залата, ще забележим дали вървим по общите цели или сътрудниците ще изберат различен път, по който да тръгнат``, посочи Балабанов.

Той разясни още, че от президента зависи по кое време ще входира в деловодството на Народното събрание получения приключен мандат с проектокабинета.

" След като президентът получи готовия проектокабинет, от него зависи по кое време ще го входира. След като го входира, следва председателски съвет в Народното събрание, който насрочва деня за гласоподаване ", уточни националният представител.

На питане за какво от Има Такъв Народ ще внесат готовия проектокабинет в последния вероятен ден от законовия период Балабанов отвърна, " тъй като имаме това право по Конституция ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР