По-добра реколта и балансирани цени на зърното през тази година.

...
По-добра реколта и балансирани цени на зърното през тази година.
Коментари Харесай

Какви са очакванията за цените на храните през тази година

По-добра годишна продукция и уравновесени цени на зърното през тази година. Това предвижда основният изпълнителен шеф на Софийската стокова борса Васил Симов пред БНР, който чака, че това ще контролира и цените на храните на пазара.
 
Оптимистичните прогнози за цените на главните храни идват от удобните прогнози на борсовия пазар – към 320 $ за звук.
 
Очаква се годишна продукция сред 5 и 6 % по-голяма, в сравнение с през предходната година, уточни Васил Симов.
 
„ Количеството, създадено зърно в света, в това число и за Европа, се чака годишна продукция по-голяма от миналогодишната. Въпрос към този момент на каква цена ще се продават създадените зърна, персонално аз съм оптимист най-малко във връзка с прогнозите, които излизат досега, в случай че в действителност си свършим добре работата на полето, то не може да се чака някакво внезапно повишаване. Казвам внезапно, което е доста по-високо от размера на инфлацията “, изясни изпълнителният шеф на Софийската стокова борса.

Поскъпват закуските по пекарните

Цените на борсовия пазар у нас се контролират на равнищата от януари предходната година и при удобни интернационалните и климатични условия не се чакат дефицити на пазара, сподели още Васил Симов.
 
 istock istock
„ В момента имаме прелестна годишна продукция от пшеница, брашно, тъй че хлябът е обезпечен. Има прелестна годишна продукция от царевица, прибрана, от там се създават фуражи за произвеждане на месо, на мляко, тъй че и там не чакам дефицити. Колкото до слънчогледа, нашето родно произвеждане на слънчоглед е премного за произвеждане на българско олио и то няма да бъде недостиг на пазара “, добави той.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР