По-добър баланс от един гол се оказа решаващ за крайното

...
По-добър баланс от един гол се оказа решаващ за крайното
Коментари Харесай

Гол в повече класира Хърватия на 1/8-финал на Евро 2020

По-добър баланс от един гол се оказа решителен за крайното класиране в група D на европейското състезание по футбол. Печеливш се оказа тимът на Хърватия, който в най-важния миг направи отличен мач и завоюва първата си победа на шампионата - 3:1 над Шотландия в Глазгоу. Успехът с два гола разлика бе задоволителен, с цел да бъде преместен тимът на Чехия от втората позиция. Хърватите приключиха с голова разлика 4:3, до момента в който тази на чехите е 3:2.

Световният вицешампион от 2018 година Хърватия поведе в Глазгоу посредством Никола Влашич в 17-ата мин., само че домакините (които номинално се водеха посетители в двубоя) съумяха да изравнят в 42-ата с гол на Калъм Макгрегър, който засече несполучливо изчистена топка от Домагой Вида. Хърватите обаче бяха неудържими довечера и това си пролича след почивката. Капитанът Лука Модрич изведе тима си още веднъж напред в 62-ата мин. с хубав отдалечен удар. Решителното попадение обаче означи нападателят на " Интер " Иван Перишич в 77-ата мин. с глава. Благодарение на него Хърватия зае второто място и в понеделник (28 юни) ще играе против втория от група Е.

Победител в група D пък стана Англия след втора победа с 1:0 на " Уембли ", този път над Чехия. Точен бе Рахийм Стърлинг с глава още в 12-ата мин. Преди това още във 2-ата мин. той улучи и десния непряк дирек. След като поведе, Англия заигра спестовно, само че и чехите не съумяха да основат задоволително рискови положения. В 87-ата мин. гол на Джордан Хендерсън във вратата на Чехия беше анулиран поради засада.

Първото място за Англия обаче може да се окаже подводен камък. Съперник на селекцията на Гарет Саутгейт на 1/8-финалите ще е вторият от така наречен " Група на гибелта ", където са Франция, Германия, Португалия и Унгария. Мачът ще е на 29 юни, още веднъж на ст. " Уембли ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР