По делата и проверките, свързани с премиера Бойко Борисов, е

...
По делата и проверките, свързани с премиера Бойко Борисов, е
Коментари Харесай

Гешев докладва на Брюксел: Разследваме Борисов най-прецизно

По делата и инспекциите, свързани с премиера Бойко Борисов, е работено задълбочено, осъществени са всички вероятни и нужни дейности. Това дава отговор основният прокурор Иван Гешев на следващата порция въпроси на евродепутатите от подгрупата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и главните права. Отговорите на основния прокурор бяха оповестени късно в петък на уеб страницата на комисията ЛИБЕ на Европейския парламент, част от която е и подгрупата.

Новите въпроси бяха заложени след второто чуване на българските управляващи от подгрупата, което бе на 8 януари. И тогава, както и през август предходната година нито Борисов, нито Гешев се явиха пред евродепутатите. А след чуването пристигнаха и спомагателни въпроси. Към Гешев има питания както за преписките за записите на Борисов, фотосите от спалнята му и " Барселонагейт ", по този начин и за пълномощията на основния прокурор и дали и по какъв начин се намесва по съответни каузи.

В отговорите се изяснява, че даже и основният прокурор не може да разгласява информация за досъдебните производства без разрешението на наблюдаващия прокурор.

Все отново от тях се схваща, че

 

делото " Барселонагейт " на процедура е на трупчета .

 

Прокуратурата твърди, че няма нова информация от Тогава тя обясни, че след сигнал от БОЕЦ до основния прокурор, Специализираната прокуратура е почнала кореспонденция по обявата в " Ел Периодико ". Обяснения са снети от лицата, посочени в сигнала (включително от премиера Бойко Борисов), предоставени са данъчни проверки и инспекции на физически и юридически лица.

Потърсено беше и подпомагане от Англия и от Испания. " Ел Периодико " разгласява и нова информация за продажбата на къщата. На 10 юли 2020 година Испания отговори, че следствието там се води от органите на реда агенция Mossos D’Esquadra (автономна полиция на Каталуния) и профилираната прокуратура против корупцията и проведената престъпност в Барселона. Разследването е класифицирано като " поверително ", заради което изискваната информация от България може да бъде предоставена единствено при определяне на контакт сред наблюдаващите прокурори. На 22 юли в Испания е пратено името на наблюдаващия прокурор от спецпрокуратурата в София. " Въпреки предоставените данни за контакт и миналия дълъг интервал, съдебните управляващи в Кралство Испания към момента не са се свързали с българските управляващи ", се споделяше в отговорите предишния септември. Разследването по случая не е завършило и в тази връзка е необходимо да се изчакат и резултатите от предоставените одити на физически и юридически лица като информацията, поискана от способените органи в Кралство Испания, разгласи тогава държавното обвиняване.

По делото за на премиера са извършени безусловно всички вероятни и нужни дейности и

 

следствието е спряно поради неразкриване на причинителя ,

 

написа прокуратурата. осведоми Екологичен потенциал, че изчерпателен разбор е установил, че няма данни за осъществено закононарушение. Всъщност в тази инспекция прокуратурата даже не си направи труда да обясни Борисов ли е записан.

" Можете ли да изясните дали техническата експертиза удостоверява, че това е гласът на премиера Борисов? Предвид огромния публичен интерес към случая, това е много значима детайлност от следствието. В предходни ваши изказвания сте казвали, че прокуратурата разсекретява и разгласява много материали по делата в публичен интерес. Ще визиите ли и техническата експертиза на записите и дейностите, осъществени от прокуратурата по този случай? ", попитаха Гешев евродепутатите. Искаха да знаят и дали се проверява търговия с въздействие или корист с власт поради казаното от Борисов с записите, че дава указания на държавни органи.

Гешев им дава отговор, че " основният прокурор и заместниците му не реализират управление и контрол по съответни каузи, заради което не бихме могли да ви предоставим желаната от вас информация по въпроси от 2 до 4 (за делата на Борисов, б.а.).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР