По данни на Киев руските въоръжени сили търпят огромни загуби

...
По данни на Киев руските въоръжени сили търпят огромни загуби
Коментари Харесай

Украинският военен министър: Руските войници са просто пушечно месо

По данни на Киев съветските въоръжени сили търпят големи загуби в боевете за град Бахмут в Източна Украйна. Според украинския министър на защитата Олексий Резников руснаците дават " до 500 убити и ранени всеки ден ", съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Пред в. " Билд ам Зонтаг " Резников сподели, че съветските бойци са просто " пушечно месо " в употребяваната от Москва " тактичност на месомелачката ".

ДПА акцентира, че данните не могат да бъдат тествани по самостоятелен път. Около града се водят яростни боеве от месеци. Особено дейни в региона са частите на наемническа компания " Вагнер ". Нейният началник Евгений Пригожин, считан за непосредствен до Кремъл, вербуваше хора от съветски затвори. Твърди се, че жертвите измежду тези пандизчии са извънредно доста.

Правозащитната организация " Русия зад решетките " неотдавна заяви, че от 50 000 наемници, набрани от пандизите, на фронта в този момент има едвам 10 000. Останалите са били убити, ранени, пленени или са дезертирали.

Според Резников Бахмут е " алегорично място за руснаците ", заради което те поставят и такива старания да го завладяват. Завземането му обаче ще е без значение за по-нататъшния ход на бойните дейности в Донбас, посочи той пред вестника.

Преди Киев също придаваше на града огромно значение. Украинският президент Володимир Зеленски го наричаше " крепостта Бахмут " и заявяваше, че той няма да бъде зарязан. Напоследък обаче тонът се смекчи, като се позволява и опцията градът да падне. При все това Украйна желае да удържи позициите си допустимо най-дълго, частично тъй като борбата коства на съветските войски доста време и сили, отбелязва ДПА.

Междувременно Украинската работа за справяне с изключителните обстановки заяви в " Телеграм ", че при удара против пететажна жилищна постройка в град Запорожие в четвъртък са починали 11 души, измежду които и едно дете.

Представители на регионалната администрация обявиха, че постройката е била изумена от ракета от съветска система С-300.

В обява в " Телеграм " Володимир Зеленски съобщи, че ще държи Русия виновна.

" Държавата терорист желае да трансформира всеки ден в ден на гнет против народа ни. Злото обаче няма да господства в тази страна. Ще изтласкаме окупаторите и на тях безспорно ще им се търси отговорност за всичко ", посочи президентът на Украйна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР