По данни на информационната агенция NSN.FM (източник), спътникът “Ангосат е

...
По данни на информационната агенция NSN.FM (източник), спътникът “Ангосат е
Коментари Харесай

Източници: Спътникът Ангосат напълно се повреди…

По данни на осведомителната организация NSN.FM (източник), спътникът “Ангосат ” е изцяло престанал да действа. Спътникът аварира минути след изстрелването му, само че ден по-късно връзката с него беше възобновена и изглеждаше, че чудото щеше да се случи. Днес обаче NSN.FM се базира на источник в ракетно-космическия бранш, осведомен със обстановката, който споделя, че след възобновяване на връзката телеметрична информация е постъпвала в продължение единствено на 15 минути.

“Спътникът дефинитивно престанал да действа. Не са се разкрили слънчевите акумулатори. Телеметрията е работила общо 15 минути ”, оповестява източникът.

Информацията е в синхрон с други известия във форумите, където се оповестява, че спътникът не се е позицонирал на точното място в геостационарна орбита и продължава да се намира в така наречен “плаваща орбита ”. От края на декември насам не е провел нито една маневра.

Напомням на читателите, че спътникът “Ангосат ” беше изстрелян на 26-ти декември 2017 година благодарение на руско-украинска ракета “Зенит ”. Това е първият геостационарен информационен уред, издигнат от съветското дружество Енергия през последните 15 години. Спътникът е изработен за потребностите на Ангола

Четете още: Какви ще са следствията от загубата на спътника Ангосат

Снимка от изстрелването на спътника “Ангосат ” на 26-ти декември – Роскосмос/ЦЭНКИ

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР