По данни на ДПС около 20 души от българската изселническата

...
По данни на ДПС около 20 души от българската изселническата
Коментари Харесай

Ахмед Ахмедов, ДПС: Около 20 души от българската изселническа общност в Адана са загинали при земетереснието

По данни на Движение за права и свободи към 20 души от българската изселническата общественост в Адана са починали при разрушителното земетресение, доста други са потърпевши. Това съобщи в Българска национална телевизия " Денят стартира " заместник-председателят на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов, който е и отговорник за акцията по дарения и за набиране на артикули от първа нужда за засегнатите от труса.



По думите на Ахмедов в региона на Адана живеят към 30 000 български изселници, които са отпътували за югоизточната ни съседка през 50-те години на 20-и век.

В този обиден регион към Адана има наши остарели изселници. Това са към 30 000 души, някой от тях приказват български език, други са възстановили българското си поданство. По наша информация там имаме към 20 жертви и доста потърпевши, сподели Ахмедов.

Представители на Движение за права и свободи отпътуват за Адана, с цел да създадат разбор на потребностите на българската общественост там.

От Движението за права и свободи проведоха дарителска акция за набиране на артикули от първа нужда и средства в помощ на потърпевшите от разрушителното земетресение. Кампанията им се координира и с посолството на Турция у нас.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР