По данни на британското министерство на отбраната убитите руски войници

...
По данни на британското министерство на отбраната убитите руски войници
Коментари Харесай

Над 50 000 руски войници са убити в Украйна, твърди Украинският генерален щаб

По данни на английското министерство на защитата убитите съветски бойци са 25 000. Русия от дълго време не разгласява данни за своите загуби. Проруските сепаратисти в Донецк предходната седмица заговориха за 2900 убити. Украинското държавно управление също рядко разгласява информация за своите загуби - последно за 9000 убити и 7000 бойци в неопределеност. Според Организация на обединените нации убитите цивилни са 5700, само че действителният им брой може да е доста по-голям.

 

В Донбас съветската войска още веднъж е обстрелвала десетки обитаеми места, оповестява украинският общоприет щаб. Освен това на осем места в източната част на страната са били отблъснати щурмови офанзиви - в това число в региона на град Бахмут в Донецка област. Руското нахлуване буксува там от седмици.

 

Близо до индустриалния град Кривой рог съветска ракета е запалила склад за гориво, оповестяват локалните управляващи. Обстрелвани са и други цели в Днепропетровска област. Една жена е починала, а други трима са били ранени.

 

Според английски специалисти по разузнаване интервенциите на съветските войски са възпрепятствани от неналичието на разследващи дронове. „ С оглед на жертвите на бойното поле е евентуално Русия да изпитва усложнения да поддържа запасите си от дронове ", се споделя в отчет на Министерството на защитата на Англия. " Ограничената наличност на разследващи дронове евентуално ще понижи тактическата информираност на командирите и от ден на ден ще затруднява интервенциите “, се споделя още в отчета.

 

През последните години Русия от ден на ден разчита на безпилотни летателни апарати за локализиране да вземем за пример на цели за артилерията. Но те са податливи на събаряне с обстрел и на електронно заглушаване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР