По-често боледуващите са във възрастовия диапазон 5 - 12 годиниРъст

...
По-често боледуващите са във възрастовия диапазон 5 - 12 годиниРъст
Коментари Харесай

Случаите на скарлатина и варицела растат

По-често боледуващите са във възрастовия диапазон 5 - 12 години

Ръст на случаите на скарлатина и варицела регистрират здравните специалисти, а шефове на учебни заведения в столицата алармират, че с изключение на заболели възпитаници, имат и заболели учители, предава.

„ Голям е броят, който следим сега - и на варицела, и на стрептококов фарингит и скарлатина. Вероятната причина е, че по време на пандемията децата и възрастните бяха изолирани и до някаква степен това намали имунитета ”, сподели педиатърът доктор Кристин Генкова.

По-често боледуващите са във възрастовия диапазон 5 - 12 години. При подозрения, медикът предложи консултацията с педиатър или общопрактикуващ доктор. Д-р Генкова изясни и разликата сред варицелата и стрептококовия фарингит: „ Варицелата е вирусно заболяване, а стрептококовият фарингит се предизвиква от бактерии ”.

Скарлатината, уточни педиатърът, протича с обрив, само че е допустимо да има единствено тонзилит. При варицелата съвсем постоянно пък има обрив. „ И двете са много заразни, само че варицелата малко повече. Едно дете може да болести други към 10 души край себе си ”, разяснява още доктор Генкова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР