По Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове.

...
По Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове.
Коментари Харесай

Жълт код за опасно силни пориви на вятъра днес frognews.bg

По Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове. Преди обяд ще духа сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър, който след обяд ще отслабва, а вечерта ще стихне. Максималните температури ще са от 10° до 13°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 2 бала, преди обяд по северното крайбрежие краткотрайно до 3 бала.

В планините облачността ще е променлива, без превалявания. Ще духа мощен северозападен вятър. Дневните температурите ще се намалят и оптималната на 1200 метра ще е към 6°, на 2000 метра – към минус 1°.

През почивните дни ще бъде най-вече слънчево. Температурите ще се намаляват и в неделя минималните ще са сред минус 2° и 3°, оптималните – сред 6° и 11°. В неделя сутринта тук-там, основно по поречието на Дунав и в югоизточните региони, ще бъде с ниска облачност или мъгла.

В понеделник преди обяд на повече места в западната част на Дунавската низина и на Горнотракийската равнина ще има мъгли или ниска облачност. В Източна България вятърът ще се ориентира от югоизток и ще бъде сдържан. По-късно денем от запад ще стартира нарастване на облачността, а през нощта против вторник в западните региони ще стартират превалявания от дъжд.

Във вторник ще бъде най-вече облачно. В доста региони ще има превалявания от дъжд, покачва се вероятността за обилни количества. В западната половина от страната вятърът ще се смени със северозападен, ще бъде сдържан до мощен, и с него ще нахлува по-студен въздух. Със захлаждането във високите котловинни полета в Западна България, в Предбалкана и североизточните региони дъждът ще минава в сняг.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР