по БНР И добави: М П, категоричен бе той.предупреди още

...
по БНР И добави: М П, категоричен бе той.предупреди още
Коментари Харесай

Васил Тончев: След експеримента с Трифонов, България ще се върне към нормалното


по БНР

И добави: М

П, безапелационен бе той.

предизвести още той.

.

Слави Трифонов сложи на колене всички партии. Въпреки желанието му да се върне парламентарната република, сподели едно много диктаторско отношение тъкмо към тази парламентарна република, сподели от своя страна журналистката Емилия Милчева и посочи, че партията Има Такъв Народ е спечелила към 25% от гласовете на по-малко от 40% от българските гласоподаватели: Принципите на парламентаризма изискват търсене на поддръжка за това държавно управление.

Тя изрече удивление за какво в проектокабинета, показан от Слави Трифонов, няма министър на екологията, а и за какво измежду целите не е бил подложен Планът за възобновяване и резистентност. За мен беше доста необичайно, че измежду целите, които заяви Трифонов, не беше правосъдната промяна и мястото на основния прокурор.

Емилия Милчева уточни правосъдната промяна като червен светофар, по който ще проличи дали това държавно управление има зависимости.

Според журналистката даже и Демократична България да реши да даде поддръжка на кабинета на Има Такъв Народ, обществото би трябвало да разбере тъкмо какво поддържа, тъй като една част от хората в това държавно управление са ни познати лица от ръководство на Национална движение „Симеон Втори" и Движение за права и свободи.

Милчева направи прогноза, че проектокабинетът на Слави Трифонов ще получи поддръжка, най-малко за известно време.

По думите ѝ има измама в това, че Има Такъв Народ съобщи, че няма да влиза в коалиция, а който желае да ги поддържа. Ако се гнусиш да влезеш в избрана коалиция, може би не те е гнус да приемаш неговата поддръжка за едни или други политики.

Журналистката акцентира, че Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия са огромните губещи от вота на 11-и юли.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР