По българското Черноморие все още има незастроени и чаровни кътчета.

...
По българското Черноморие все още има незастроени и чаровни кътчета.
Коментари Харесай

10 райски плажа по българското Черноморие

По българското Черноморие към момента има незастроени и чаровни кътчета. Места, на които можете да поплувате в кристално чиста вода и плажове, на които няма потребност да се блъскате с още хиляди туристи. Единствено звукът на вълните и някоя птичка от близката дива гора прекъсват цялостната тишина и успокоение.

1. Болата Представлява малко заливче с пристанище край нос Калиакра. Морето е умерено и красиво, е с натурален генезис и е неповторим заради скалистите крайбрежия в региона. Пясъкът е чист и прелестен, а водата плитка и бистра. Заливът подготвя към гмуркане и подводни фотоси. В скалните масиви към плажа посетителите могат да открият издълбани пещери. Мястото е част от предпазена зона " Комплекс Калиакра " и е член на клуба " Най-красиви заливи в света ".
2. Иракли Това е един от дребното плажове, запазили дивата природа на българското Черноморие. Плажната линия е дълга над 3 км и е покрита с тънък, ярък пясък. Водата е транспарантна и чиста, а гората в близост е изпълнена с живот. Може да чуете песента на птиците или да се разноските на сянка. Плажът нормално е уединен, защото мястото е по-трудно налично. Ето за какво можете да видите делфини във водата.

3. Бутамята Един от най-посещаваните плажове в региона на Синеморец и измежду най-обичаните по южното Черноморие. Поради местоположението си, заливът обезпечава леко неспокойствие, което притегля сърфистите. Плажът е обкръжен от красиви скали, наподобяващи на фигури. Пясъкът е тънък, а водата топла. Мястото е охраняемо и чисто.

4. Камчия Спокойно и безшумно място за отдих. Перфектното място за фенове на дивите пейзажи и по-усамотените плажове. Курортът се намира в сърцето на резерват " Камчия ", прочут и с реката си, привличаща фенове на каякинга.

5. Шкорпиловци Малко известен, само че извънредно хубав и непокътнат плаж. Прилича на Камчия с изключение, че няма огромна река наоколо. Плажната линия е най-дългата и най-широката в България. Любимо място за генерации къмпингуващи, а цялата околност е образец за екологично чист регион. Точно зад плажа се намира предпазената околност " Камчийски пясъци ".
ОСТАНАЛИТЕ ПЕТ ПЛАЖА В IWOMAN.BG
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР