По 1300 лева влизат в хазната от всяка данъчна проверка

...
По 1300 лева влизат в хазната от всяка данъчна проверка
Коментари Харесай

Всяка данъчна проверка по морето влива в хазната 1300 лв.

По 1300 лв. влизат в хазната от всяка данъчна инспекция по морето. През летните месеци данъчните инспектори са създали близо 40 000 инспекции, което е вдигнало оборотите на търговците с 23%.

Дистанционната връзка на касовите апарати демонстрира, че през юни, юли и август хотелите, нощните заведения и магазините по Северното и Южното крайбрежие са отчели продажби, които надвишават 1 милиарда лв. на месец. Така се оказва, че за трите летни месеца морските търговци са чукнали касови бележки за към 3 милиарда лв., което е с 560 млн. лв. повече по отношение на записания оборот за предходната година, когато сумата е възлизала на почти 2,440 милиарда лв., написа " Монитор ".

Резултатите от акцията са забележителен растеж на регистрираните обороти, фрапантно понижение на установените нарушавания, като и увеличение на фактурирането на едро към туроператори и търговци, работещи в курортите. По време на инспекциите Национална агенция за приходите употребява метода на така наречен открити наблюдения, при които инспекторите участват в известни заведения, нощни заведения, заведения за хранене и паркинги в продължение на дни или седмици, като по време на наблюдението приходите на обектите са усилват в пъти, прецизираха още през лятото от Приходната администрация.

Освен това се оказва и че има нарастване на приходите от налози и осигуровки по Черноморието с 52 млн. лв.. Така в случай че разделим тези приходи на всички осъществени инспекции, се оказва, че по 1300 лева се прибавят в бюджета след всяка инспекция на данъчните инспектори.

Според последните данни на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) проверяващите от ведомството са направили 2361 инспекции по родните курорти в заведения, хотели и туроператорски офиси, като са формирани 232 акта. В цялата страна пък са направени 11 000 инспекции.

Оказва се, че най-честите нарушавания открити от комисията, са свързани с това, че хотелите или заведенията за хранене не са отговаряли на условията за избраната им категория. Това значи, че в действителност ние си плащаме, с цел да спим в четиризвезден хотел, а пък на процедура се оказва, че изискванията в него са за 3 звезди. Друг проблем е, че доста постоянно къщи за посетители се популяризират като фамилни хотели. Инспекторите постоянно се натъквали и на заведения без менюта, както и на обекти, за които няма информация за компанията и седалището на търговеца и работното време.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР