Пневмонията е възпаление на белите дробове, което може да доведе

...
Пневмонията е възпаление на белите дробове, което може да доведе
Коментари Харесай

7 симптома, че сте развили пневмония

Пневмонията е инфектиране на белите дробове, което може да докара до съществени затруднения и гибел при липса на уместно и навременно лекуване.

Може да се развие вследствие на простуда или алергия, а също по този начин може да бъде вследствие на дихателни проблеми.

Пневмонията може да се появи както при деца, по този начин и при възрастни. Според специалисти в най-рисковата група влизат пушачите, както и тези, които употребяват алкохол.

Не би трябвало да си затваряте очите за признаците на пневмония, само че няма причина за суматоха. Съвременната медицина се оправя с елиминирането на заболяването, само че при изискване, че се консултирате с доктор в точния момент. По-долу ще приказваме за признаците, по които може да се разпознаете пневмония.

Втрисане и тресчица

По време на пневмония човек има висока температура повече от 4 дни (обикновено над 38,5 ° C), която е доста мъчно да смъкне.

Този фактор обаче не е определящ, защото повишението на температурата може да бъде породено от голям брой други болести и би трябвало да се ревизира съществуването на други признаци.

Силна унесеност

С пневмония тялото на пациента е отслабено, човек спи през множеството време, постоянно няма задоволително сила даже да яде.

Специфична кашлица

Един от присъщите признаци на пневмония е мощна кашлица. В този случай е допустимо да се образуват ръждиви или зеленикави храчки с кръв.

Често плитко дишане и зной

Тъй като пневмонията е заболяване, което визира тъкмо белите дробове, дихателната периодичност на пациента се губи. Това става постоянно и пациентът стартира да изпитва усложнения с дишането, поради което даже в положение на покой се появява зной.

Ускорен пулс

Лекарите означават смяна в сърдечната периодичност при пневмония. При дете можете да ревизирате сърдечната периодичност, като леко приложите 2 пръста към каротидната артерия.

Болки в гърдите

По време на пневмония човек усеща болежка в гърдите освен по време на кашлица, само че в по време на умерено дишане.

Общо утежняване след простуда или грип

Ако грипът или настинката не отшумят дълго време и температурата се покачва от време на време в продължение на 5 или повече дни, това също е мотив да се консултирате с доктор.

Какво да извършите

Ако усетите първите признаци на пневмония, свържете се с вашия доктор допустимо най-скоро, не се колебайте.

Кажете на експерта ясно за вашите признаци. Не се тревожете, в случай че не ви бъде сложена незабавно диагноза, защото пневмонията може да бъде доказана единствено след флуорография.

Когато заболяването бъде открита, ще ви бъде предписано нужното лекуване. Бъдете готови, че след възобновяване ще би трябвало да преминете курс на физиотерапия и да извършите физическа терапия, написа уеб сайтът zdrave.to
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР