Плувецът Любомир Епитропов зае 15-о място в крайното класиране на

...
Плувецът Любомир Епитропов зае 15-о място в крайното класиране на
Коментари Харесай

Епитропов завърши с най-добро класиране за наш плувец след Пекин `08

Плувецът Любомир Епитропов зае 15-о място в крайното класиране на 200 м бруст на олимпийските игри в Токио 2020. В първия полуфинал рано тази заран 22-годишният търновец финишира за 2:10,33 мин. и се подреди на последното осмо място в серията.

В общото класиране на Топ 16 българинът изпревари Андриус Сидлаускас (Лит), приключил финален в другия 1/2-финал с време 2:10,69 мин. С най-хубав резултат за утрешния край се класира Айзък Стъблети-Кук (Авл) - 2:07,35, а Топ 8 затвори Ерик Персон (Шв) с 2:08,76.

Постижението на 22-годишния Епитропов, който в квалификациите през вчерашния ден сложи нов народен връх от 2:09,68 мин., е най-хубавото за наш плувец на олимпиада от 13 години. За последно българин беше взел участие на 1/2-финал на игрите в Пекин `08, когато Михаил Александров се подреди 11-и на 100 м бруст.

" Цялостно съм удовлетворен от моето показване на олимпиадата. И през днешния ден дадох всичко от себе си. Не съумях да се наспя хубаво, само че това не е опрощение. И без сън би трябвало да мога да плавам. Сега следва заслужена отмора и по-късно ще планираме идващия сезон. Има неща, върху които работим от доста време. Просто ще се мъчим да ги подобряваме още и още. Бях вторият най-млад тук, което ми дава вяра за идната и по-следващата олимпиади. Следваща ми цел е слизане под 2:09 минути. Определено това 15-о място ми дава самочувствие за идната олимпиада ", показа Любомир пред Българска национална телевизия.

Той изясни и реакцията си след сполучливото показване в сериите през вчерашния ден, когато се обърна към " всички, които оплюват българските спортисти на олимпиадата в Токио ", с думите: " Наздраве и лека вечер ".

" Направихме грешката да се ровим в обществените мрежи, видяхме мненията, които се изливат по адрес на всички олимпийци тук, стана ми неприятно. Казах това, което споделих, и заставам зад думите си. Станалото - станало. Не скърбя за нищо. Дори в този момент желая в този момент да благодаря на всички тези хора, които писаха тези мнения, тъй като ми подействаха като мотивация преди сериите. Без тях може би нямаше да се класирам на полуфинал ", съобщи Епитропов.

До края на игрите в Токио следва присъединяване на още трима български плувци. По-късно през днешния ден Калоян Левтеров ще започва в сериите на 200 метра тил, а на следващия ден Йосиф Миладинов и Антъни Иванов ще плуват на 100 м бътерфлай.

 

Срамен резултат в бадминтона

Бадминтонистката Линда Зечири предстоящо загуби и втория си мач от група I в олимпийския шампионат на сингъл при дамите - 0:2 (-10, -3) против Миа Блихфелд (Дан). Неочакван беше позорният резултат, изключително във втория гейм, поставил завършек на неравната борба единствено за 29 минути.

След вчерашното си проваляне против Суан-Ю Уенди Чън (Авл) с 1:2 (-16, 20, -8) българката зае последното трето място в потока и завърши присъединяване в Токио. Напред към 1/8-финалите продължава датчанката, която завоюва и двата си мача без изгубен гейм.

Така единствената победа за българския бадминтон на XXXII летни игри извоюваха сестрите Габриела и Стефани Стоеви в протоколния си финален мач от група D при женските двойки - с 2:1 (11, -16, 17) над тайладнките Джонгколфан Кититаракул и Равинда Праджонгджай. След две загуби в първите срещи хасковлийките също не съумяха да прескочат първата фаза.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР