Пловдивското доброволно формирование Мейдей получи признание за оказаната помощ в

...
Пловдивското доброволно формирование Мейдей получи признание за оказаната помощ в
Коментари Харесай

Пловдивските пожарникари-доброволци от “Мейдей“ с признание за потушаването на голям горски пожар

Пловдивското непринудено формирование " Мейдей " получи самопризнание за оказаната помощ в потувашаването на огромния пожар край пазарджишките села Лесичово и Калугерово. Доброволците дружно с още няколкостотин души се бориха неуморно с огнената буря в продължение на три денонощия.
Прочетете още


Пожарът, който повече от 72 часа бушуваше край пазарджишките села Лесичово и Калугерово бшее овладян и локализиран в края на предходната седмицаа. С доста старания на доста хора и техника бяха потушени всички огнища.

В гасенето са се присъединили два вертолета - " Кугър " и Ми-17, на 24-та авиационна база Крумово. Няколкостотин души - чиновници на горските стопанства, пожарникари и доброволци, са били на терен от самото начало, включително и през нощта.

В разследване на огнената буря бяха опустошени са над 1000 декара борова гора.
" Искам да благодаря на целия екип на Доброволно формирование " Мейдей " България,че в напрегната обстановка на непрекъсната промяна на върхови и низови пожари успяхме да покажем какво сме учили и действително можем.Искам да благодаря и на всички доброволци, с който един до друг, дружно с пожарникари и горски чиновници успяхме да се оправим с огнената буря. За нас това е огромна премия. Лист хартия, само че с голяма тежест ", сподели ръководителят на доброволците Красимир Каракашев. Той добави, че сега е извънредно пожароопасен интервал и формированието търси още трима доброволци, с цел да попълни редиците си. Мейдей приготвят и втори профилиран микробус, който да е в помощ в борбата с огнени стихии. Снимки от пожара край пазарджишките села Лесичово и Калугерово:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР