Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под

...
Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Амет наръгал 5 пъти Смаил по цялото тяло, съдът го остави зад решетките

Пловдивският областен съд взе най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража ” за 48-годишния Стефан Асенов-Амет, обвинен за убийството на Смаил в „ Харман махала ”.
Прочетете още
Прокуратурата изиска Амет да остане за непрекъснато в ареста защото е ясно, че точно той е направил закононарушението и разполага с богато престъпно досие, което е причина за това, че може да извърши ново закононарушение. В хода на делото стана ясно, че по тялото на убития са открити 5 прорезни рани, които са били по лицето, корема, шията и бедрото. Конституирани са счупвания и охлузвания. Относно това дали би се укрил, прокурор Мирослав Йосифов изрично сподели, че има огромна заплаха, защото той бе хванат след акция на полицията три дни след осъществяването закононарушение.

Защитата на Амет желаеха по-лека мярка за обвинявания в ликвидиране. Според юрист Почев подсъдимия е дал пояснения след задържането си и е оказал цялостно подпомагане, като в детайли е описал цялата обстановка. Той е бил провокиран от потърпевшото лице, кат е бил и унизен. Според отбраната, обвиненият е бил в миг на афект и не е знаел какво тъкмо прави. Той не се е укривал, тъй като е обикалял. Относно осъждането му бранителите споделиха, че той е оправдан, което значи, че има чисто правосъдно минало. Адвокат Почева показа претекстовете на юрист Почев, като означи, че в деня на случая умрелият е нанесъл побой над Асенов.

“Самият потърпевш е бил върху него и за да се отбрани Амет е употребявал ножа, само че не е схванал, че го е наръгал ”, добави тя.

В последните си думи към съда Стефан Асенов сподели, че желае да се прибере вкъщи.

Въпреки претекстовете на юристите, съдът реши, че настояването на държавното обвиняване е основателно и го остави в ареста. Според магистратите, в случай че Асенов бъде пуснат с по-лека мярка може да се укрие и да извърши друго закононарушение.

Припомняме, че преди кървавия случай двамата се били събрали с другари и използвали алкохол. Убитият Смаил е работел в Германия и се върнал в Пловдив краткотрайно. В един миг зародил спор за невърнати 20 лв. от Амет на потърпевшия Смаил. Поради тази причина Амет се ядосал и отишъл до дома си, откъдето взел кухненски нож.

Върнал се и двамата се сборичкали, а Амет нанесъл прободни рани на Смаил, като малко по-късно потърпевшият е умрял на място. Останалите членове на компанията им, които се опитвали да потушат напрежението, видели ножа, тормозили се и избягали. Именно тогава били осъществени и съдбовните наръгвания. Най-тежкото било в региона на корема, засегнало артерия. Получил се сериозен вътрешен кръвоизлив, който е най-вероятната причина за гибелта. 

След като видял, че Смаил е неподвижен, Амет взел телефона му и го продал в заложна къща. С парите от него отишъл на казино, където проиграл цялата сума. Взел и часовника му като се опитал и него да продаде, само че отказали да го купят, по тази причина го задържал. 

На сутринта бил подаден сигнал на тел. 112 и са пристигнали полицейски и медицински екипи, които установили гибелта на Смаил.

Полицията търси Амет в продължение на три дни, защото причинителят се укриваше в изоставена сграда в махалата.

До момента Амет е осъждан три пъти и е лежал в пандиза, като последният път е през 2002 година Той има 22 криминалистични регистрации.

Решението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано в 3-дневен период пред Пловдивския апелативен съд.

За сходен тип закононарушение законът планува отнемане от независимост от 10 до 20 години.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР