Пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение задържане под стража

...
Пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение задържане под стража
Коментари Харесай

Пловдивският съд остави в ареста Иван Димов, издирван в Австрия за пране на пари

Пловдивският областен съд взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на някогашния член на Висшия правосъден съвет и ексдепутат от Съюз на демократичните сили при Костов - Иван Димов. Арестът на 61-годишния мъж е по отношение на издадена европейска заповед за арест, постановена от прокуратурата във Велс, Австрия.
Прочетете още
Иван Димов, е бил арестуван при акция на полицията, като е бил разгласен за търсене и обвинен за пране на 170 000 евро. Така, откакто австрийските управляващи са поискали ареста на мъжа е почнало търсене, а Димов бе локализиран да се придвижва с автомобил по автомагистралата към Бургас. Той е бил арестуван в региона на Пловдив.

В момента Иван Димов е Председател на Международния трибунал. Освен член на Висш съдебен съвет, той е бил боен арбитър, народен представител от Съюз на демократичните сили и ръководител на Окръжния съд в Сливен.

Като член на Висш съдебен съвет Димов бе заплетен със абсурда " Красьо Черния ", който раздруса съвета през 2009 година Тогава Иван Колев разгласи по време на съвещание на съвета, че " черничък човек с ланци "  от Плевен казвал на претенденти за шефове в системата, че може да им обезпечи избиране против 200 000 евро, защото имал лист с до 13 членове на Висш съдебен съвет, които можел да купи.

Решението на Окръжен съд - Пловдив не е дефинитивни и предстои на обжалване.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР