Пловдивският митрополит Николай за пореден път скандализира обществеността като заяви,

...
Пловдивският митрополит Николай за пореден път скандализира обществеността като заяви,
Коментари Харесай

Дядо Николай сега: Западните възпитаници са инструменти на злото. Преди 10 години: Сурогатните майки са проститутки

Пловдивският митрополит Николай за следващ път скандализира обществеността като съобщи, че приключилите българи в западните висши учебни заведения са инструмент на злото. Вчера в словото си във връзка Деня на съединението владиката изправи на нокти политици и общественици с изказванието си, че от Запада идвало единствено разцепление.

Lupa.bg обаче напомня на скандализираните от изказването на дядо Николай, че това надалеч не е първата му изцепка. Точно преди 10 години той раздалечи от православната религия най-малко няколко дузини миряни с думите, че сурогатното майчинство съставлява тип проституция, а майките, даряващи утробите си, били непълноценни заместители на " същинските ".

Предлагаме ви да си припомните блестящата мисъл на Николай по прякор Ролекса:

" Кажете ми, в случай че през днешния ден приемем " сурогатното майчинство ", по какъв начин на следващия ден ще продължим да отхвърляме проституцията, сводничеството, продажбата на бели робини, трафика на хора? С какви причини? Че то правилото е еднакъв. Бизнес и независимост на договарянето. Защо да не се узаконят напряко и те? "

Всички питат какъв брой би трябвало да е оскотял един човек, с цел да продава децата си в интернет? Е, добре. Аз запитвам: каква е разликата сред несретната жена, чието дете е било препоръчано за продажба в уеб страницата " БГ мама " и бъдещите майки, които ще продават " сурогатните " си деца на законно съображение? ", разгласи скандално той през 2012 г. 

В неделя изказванието му, че новите политици (като очевидно визираше приключилите в Харвард Кирил Петков и Асен Василев), идващи от обществата със западноевропейски и атлантически полезности, всявали раздори и ненавист в българското общество, накара поддръжници и деятели на " Продължаваме промяната " да изоставен храма демонстративно. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР