Пловдивският митрополит Николай отправи дълга благодарствена реч към Георги Гергов

...
Пловдивският митрополит Николай отправи дълга благодарствена реч към Георги Гергов
Коментари Харесай

Дядо Николай провъзгласи Гергов за равен на възрожденците ни

Пловдивският митрополит Николай насочи дълга благодарствена тирада към Георги Гергов и цялото му семейство при откриването на храма „ Свети Архангели “ в Пловдив, на върха на Джамбаз тепе, оповестява „ “.

Николай отдели дълго време, с цел да засвидетелства респект към притежателя на Международния панаир и „ Пълдин туринвест “, който става обект на голям брой обвинявания в корупция и публично отрицание. Припомняме, Гергов е с съветски паспорт и е почетен консул на Русия, която публично разгласи България за вражеска страна.

„ Георги Гергов към този момент получи всички допустимо най-високи оценки – Ордена на св. Ерм първа степен, той е архонт на Пловдивската митрополия. “ – подсети Николай предходните жестове на църквата към Гергов.

„ С това той се подрежда до всички възрожденски персони – хората, които с трудовете и опциите си са построили този град в цитадела на православието и по-късно в цитадела на българщината – в този ред. Примерът, който Георги Гергов дава, го издига доста високо. “ – продължи митрополит Николай.

Припомняме, огромната част от българските възрожденци и борци за независимост са предупреждавали, че Русия има завоевателни планове към България и не са вярвали в насаждания от Кремъл облик на съветската империя като освободителка.

Митрополитът добави, че е избрал да освети храма на този ден особено, поради Георги Гергов и неговия имен ден. Украсата на църквата към момента не е приключена, по тази причина в този момент храмът е единствено отчасти осветлен. Пълен чин по освещаване ще се направи откакто храмът бъде напълно подготвен.

С трогване Николай описа по какъв начин починалият татко на Гергов – Тодор, дал концепцията за дарението, което синът е направил на църквата. Всъщност дарението е направено от Гергов като притежател на „ Пълдин туринвест “ – сдружението, посредством което предприемачът на процедура се трансформира в едноличен притежател на Пловдивския панаир, макар публичното отвращение. Кметът Здравко Димитров не последва многочислените привизи на пловдивчани да предотврати превръщането на панаира в еднолична благосъстоятелност на Гергов.

Пловдивските митрополит насочи благодарности и към кмета Здравко Димитров, и към основния проектант Димитър Ахрянов. С тяхна помощ бе издигнат храмът, който по светските закони и след решение на Административния съд в действителност е издигнат с невалидно строително позволение.

Митрополит Николай благодари и на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който в качеството си на министър ръководител предложи 500 000 лв. да бъдат отделени за строителството на този храм. 100 000 лв. частни средства пък е отделил Петър Манджуков – другият доста доближен до Николай предприемач, който също както Гергов е архонт на пловдивската черква.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР