Пловдивският кандидат-депутат от Възраждане Чавдар Бахчевански се оттегли доброволно от

...
Пловдивският кандидат-депутат от Възраждане Чавдар Бахчевански се оттегли доброволно от
Коментари Харесай

Арестуваният кандидат-депутат се отказа от изборите

Пловдивският кандидат-депутат от " Възраждане " Чавдар Бахчевански се отдръпна непринудено от конкуренцията за Народното събрание. Това излиза наяве от решение на РИК-16, с което се заличава регистрацията му за идния избор. От това излиза наяве, че Бахчевански самичък е подал молба и е поискал това да се случи.

Припомняме, че доскоро повече от седмица той бе спрян за инспекция от полицията, като направеният му тест за опиати дал позитивен резултат. Самият той си направи кръвна проба в лаборатория и сподели, че резултатите за съществуване на наркотични субстанции са негативни. В последна сметка се подвигна огромен медиен звук, който очевидно се оказва причина за решението на Бахчевански. 

Към сегашния миг не е допустимо нито да се предложи нов претендент, нито листата да се преподреди, поради че са изтекли периодите за това. Според разпоредбите на ЦИК, когато претендент в записана кандидатска листа на партия или коалиция се откаже след 1 септември, листата не се пренарежда, а мястото на отказалия се претендент остава незаето. В този случай  в кандидатските листи върху осведомителното табло пред изборното помещение и в кабината за гласоподаване против номера и на мястото на името на отказалия се претендент се вписва „ премахнат “. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР