Пловдивският екипаж Георги Гераджиев/Георги Гаджев ще вземе участие във второто

...
Пловдивският екипаж Георги Гераджиев/Георги Гаджев ще вземе участие във второто
Коментари Харесай

Пловдивският екипаж Георги Гераджиев/Георги Гаджев ще участва в турското рали Еге

Пловдивският екипаж Георги Гераджиев/Георги Гаджев ще вземе присъединяване във второто си съревнование за тази година - турското Рали Еге с център град Измир, което ще се организира този уикенд. То е трети кръг (втори на асфалт) от турския рали шампионат и също по този начин е вторият от общо шестте старта, годни за Купа Фиеста, която е основният приоритет за екипажа на АСК " Пловдив ".

Автомобилът, с който Гераджиев/Гаджев се състезават и през този сезон, е добре познатият Форд Фиеста R2 от клас RC4 (автомобили с един задвижван двигателен мост до 1600 куб.см.), който тази година ще бъде обслужван от Форд Моторспорт Турция.

Рали Еге е едно от най-старите и обичани турски надпревари, което се радва на особена известност измежду локалните екипажи - подалите поръчка за присъединяване са общо 63, от които 9 са в класа на пловдивчаните Гераджиев/Гаджев.

Във вчерашния ден се организира опознаването на специфичните стадии, които по думите на водача Георги Гераджиев, са: " Изключително технични и изпълнени с голям брой завои, заради което междинната скорост няма да е висока, както бе в първия кръг Рали Фригия. Асфалтът е доста неравномерен и с непостоянно сцепление. Две от трасетата ще се карат в двете им направления, което ще направи непредвидима появяването на секта, която съставлява изкарани на асфалта пясък и камъни от миналите спортни коли. Всичко това, в композиция с горещото време, ще направи конкуренцията извънредно забавна и вълнуваща. С неспокойствие чакаме старта и се надяваме още веднъж на призово класиране ".

Рали Еге 2018 ще бъде публично намерено през днешния ден тъкмо в 19:30 ч., а малко по-късно - в 20:30 ч. - ще стартира първият специфичен стадий (1.94 км). Състезанието ще рестартира по обяд в събота, когато са планувани още два по-дълги стадия (съответно 10.90 км и 10.30 км), които ще бъдат карани по един път. Основният ден на ралито е неделният (15.07.2018 г.), в който са планувани три стадия (22.40 км, 10.10 км и 11.00 км), които ще се употребяват по два пъти (двата по-къси са тези от събота, само че в противоположна посока). Закриването и формалното награждаване на надпреварата ще се организира в неделя от 18:00 ч.

Общата отдалеченост на Рали Еге 2018 е 457.09 км, от които 110.14 км са спортни, разпредели в деветте специфични стадия, упоменати нагоре.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР