Пловдивският апелативен съд потвърди решението за екстрадиция в Германия на

...
Пловдивският апелативен съд потвърди решението за екстрадиция в Германия на
Коментари Харесай

Екстрадират българин, търсен за измами за 1,7 млн. евро в Германия

Пловдивският апелативен съд удостовери решението за екстрадиция в Германия на софиянец, измамил 40 немски жители. Срещу него е издадена европейска заповед за арест породените от него вреди са на стойност 1 700 000 евро. 

От април 2020 година до юли 2021 година мъжът работил в софийския колцентър на комерсиална платформа. Правейки погрешни изказвания по телефон и е-поща, чиновниците на компанията подвеждали клиенти в няколко немски града да влагат огромни суми. Депозираните потребителски средства неотложно били разпределяни в комплицирана мрежа за пране на пари, ситуирана в цяла Европа. Властите в Германия настояват, че българинът е ощетил 40 индивида.

Мъжът е задържан в Стара Загора, където Окръжният съд е решил той да бъде екстрадиран. От управляващите в Германия са получени писмени гаранции, че след чуване на желаното лице, в случай че бъде прието за отговорно, то ще бъде върнато в България за изтърпяване на наложеното наказване.

Съдът одобри, че въпреки активността да е отчасти осъществена на територията на страната ни, в Германия към този момент е формирано и се води наказателно произвеждане за закононарушения против немски жители, които са довършени там. В заповедта категорично е посочено, че измамите са реализирани чрез далечен достъп сред причинителя и потърпевшите, които са извънредно и единствено жители на Германия.

Спрямо Н.А. е взета мярка за неотклонение " задържане под стража " до привършване процедурата му по предаване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР