Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд – Хасково,

...
Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд – Хасково,
Коментари Харесай

Eкстрадираме обвинен за пране в САЩ

Пловдивският апелативен съд удостовери определението на Окръжен съд – Хасково, с което е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на желаното за екстрадиция в Съединени американски щати лице М. К. до привършване на производството по екстрадиция.

Апелативните магистрати споделят напълно изводите на първоинстанционния съд.

Налице е молба за екстрадиция на М. К. в Съединени американски щати.

Срещу него в молещата страна се води наказателно гонене за машинация и пране на пари.

На 02.09.2020г. против М. К. е публикуван обвинителен акт за три закононарушения – скрит план за осъществяване на машинация по електронен, пощенски и банков път, за което се планува оптимално наказване от 30 години отнемане от свобода; банкова машинация също наказуема с отнемане от независимост от най-много 30 години; скрит план за пране на пари, за което се плануват до 20 години отнемане от независимост.

Въз основа на обвинителния акт Окръжен федерален съд за окръг Ню Джърси в Съединени американски щати е издал заповед за арест за всички закононарушения. Деянията са закононарушения и по смисъл на Наказателния кодекс на Република България и се санкционират с отнемане от независимост над една година.

Съдът смята, че закононарушенията за които е упрекнат М. К., който е с двойно поданство – турско и немско, не са политически или военни закононарушения и не са погасени по отминалост.

Тъй като желаното лице е непознат жител и няма адрес в България, при една по-лека мярка за неотклонение съществува действителна заплаха той да се укрие.

М. К. е бил арестуван на 27.09.2022 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, при влизане в страната ни, защото е бил разгласен за интернационално търсене с червен бюлетин от американските управляващи, за екстрадицията му в Съединени американски щати за наказателно гонене, за осъществени в интервала: м.юни 2018 до м.октомври 2018 година закононарушения.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР