Пловдивският апелативен съд остави в ареста Иво Даскалов (Лудия), който

...
Пловдивският апелативен съд остави в ареста Иво Даскалов (Лудия), който
Коментари Харесай

Няма никаква милост за Иво Лудия заради Манаф

Пловдивският апелативен съд остави в ареста Иво Даскалов (Лудия), който е упрекнат в отвличането на Фарук Манаф, към който е проявена особена свирепост. В осъществяване на действието са упрекнати общо четирима души, измежду които някогашният шеф на Трето районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в Пловдив и негов чиновник служител на реда.

Апелативните магистрати решиха, че вярно Окръжен съд – Пловдив е отказал смяна на мярката за неотклонение по отношение на Даскалов като определението за това е законосъобразно и обосновано. Налице са данни за осъщественото действие, които се откриват в показанията на потърпевшия Фарук Манаф и на обвинения Данаил Димитров, които са задоволително, с цел да се направи обосновано съмнение за съпричастност на Даскалов към действието, за което му е повдигнато обвиняване. За това закононарушение Наказателният кодекс планува отнемане от независимост от 10 до 20 години или пожизнен затвор, както и конфискация на част или цялото имущество на отговорния.

Според съда при мярка, друга от задържане под стража, има заплаха Даскалов да извърши закононарушение. Тази заплаха произтича от неприятните му характеристични данни, защото е осъждан два пъти до в този момент, както и от механизма на осъществяване на отвличането. Срещу него има още едно следствие за злополука с трима починали, станала на 2.05.2021г.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е дефинитивно.

Съдебното съвещание се организира при неявяване на обвинения, който е декларирал в писмена форма, че не желае да участва заради здравословното си положение. Предстои правенето на нова сложна правосъдно здравна експертиза, която да откри дали здравословното положение разрешава на обвинения Даскалов. да обитава в ареста с мярка за неотклонение " задържане под стража “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР